۰
اخبار بانک: در پی انتشار عملکرد ۹ ماهه سایپا، یک شرکت کارگزاری تحلیلی از آخرین وضعیت مالی و علمیاتی سایپا و مهمترین ریسک دومین خودرو ساز ایران ارایه کرد.
تحلیل یک کارگزاری از آخرین وضعیت سایپا و اعلام مهمترین ریسک
به گزارش اخبار بانک، نماد معاملاتی سایپا دیروز به دلیل ابهام در ارایه اطلاعات بسته شده و این شرکت از برگزاری مجمع فوق العاده ایی برای خروج از ماده 141 قانون تجارت در چهارشنبه 14 بهمن خبر داده است .

علت این توقف ناشی ارسال نامه ایی از مدیران "خساپا" به سازمان بورس مبنی بر برنامه هایی برای معاملات درون و برون گروهی و برخی واگذاری ها بوده اما به دلیل وجود ابهاماتی ، سازمان خواهان دریافت اطلاعات شفاف تر و دقیق تر شده است.

براساس این گزارش، این شرکت درحالی طی روزهای گذشته قادر به جبران کاهش 38 درصدی قیمت سهام شده و از 88 به 141 تومان رسیده که کارگزاری آبان تحلیلی از آخرین وضعیت مالی این شرکت1.7 هزار میلیارد تومانی کرده است. 

تحلیل آخرین اطلاعیه "خساپا" و نکات مهم

شرکت در آخرین پیش بینی که برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 94 منتشر کرده ؛ با سرمایه ای معادل ١٧,٤٤٣ میلیارد ریال مبلغ  ١٧٥ ریال زیان به ازای هر سهم اعلام کرده که نسبت به پیش بینی قبل تغییر نکرده است. هم چنین طی دوره نه ماهه مبلغ ٢٠٢ ریال زیان به ازای هر سهم محقق ساخته  که نسبت به دوره شش ماهه این زیان حدود ٦٠ درصد افزایش یافته است.

علی رغم ثبات در مبلغ سود خالص، شرکت پیش بینی فروش خود را بر اساس آخرین اطلاعات مبلغ ٦٧,٣٩٠ میلیارد ریال برآورد کرده است که نسبت به پیش بینی قبلی با افت ١١ درصدی همراه است. همچنین فروش شرکت در نه ماه نخست سال ٩٤ مبلغ ٣٦,٤٦٤ میلیارد ریال بوده است که ٥٤ درصد بودجه را پوشش داده است.
 
سهم هر یک از محصولات شرکت در بودجه ٩٤ به تفکیک در نمودار زیر آمده است.
 
 

همانطور که مشاهده میشود ٦٨ درصد از فروش پیش بینی شده شرکت به مبلغ ٣٤,٣٦١ میلیارد ریال مربوط به خانواده پراید است که نسبت به بودجه قبلی با کاهش ٩درصدی و نسبت به سال گذشته با کاهش ٢٧ درصدی همراه بوده است همچنین در ٩ ماهه ، ٦٥ درصد مبلغ فروش این محصول پوشش داده شده است.

خانواده تیبا که ٢٩ درصد فروش شرکت را به خود اختصاص میدهد در پیش بینی فعلی نسبت به پیش بینی قبلی با کاهش٢٦ درصدی همراه بوده است. قابل ذکر است فروش محصولات CKD وارداتی علی رغم افزایش ١٧ درصدی در پیش بینی فعلی نسبت به پیش بینی قبلی و افزایش ٤ برابری نسبت به سال ٩٣، طی دوره نه ماهه با پوشش ٣١ درصدی همراه بوده که کمترین میزان پوشش را در میان محصولات سایپا به خود اختصاص داده است

میزان کل تولید شرکت در پیش بینی فعلی سال٩٤ نسبت به پیش بینی قبلی ١٣ درصد کاهش یافته است در حالی که نسبت به سال ٩٣  با کاهش ١٦ درصدی همراه بوده است.همچنین در نه ماهه سال جاری حدود ٦٨ درصد آن محقق شده است.
محصولات خانواده پراید و تیبا هم که از عمده تولیدات شرکت است در این مدت به ترتیب  با  پوشش٧٥ و ٦١ درصدی همراه بوده است. همچنین مقدار تولید این دو محصول در پیش بینی فعلی نسبت به پیش بینی قبلی به ترتیب با کاهش ٩ و ٢٤ درصدی روبرو شده است.
 
در نمودار زیر مقدار تولیدات شرکت آمده است: (ارقام به هزار تن)
 
 

شرکت در پیش بینی اخیر خود مقدار فروش خود را نسبت به پیش بینی قبلی ١٣ درصد کاهش داده است همچنین شرکت طبق صورت های مالی ٩ ماهه  ٥٩ درصد بودجه خود را پوشش داده است.

مقدار فروش محصولات شرکت به تفکیک در نمودار زیر آمده است : (ارقام به هزار تن)

مقدار فروش خانواده پراید و تیبا که دو محصول پر فروش شرکت هستند در پیش بینی فعلی نسبت به پیش بینی قبلی متناسب با کاهش پیش بینی مقدار تولید کاهش یافته است. همچنین طی دوره نه ماهه به ترتیب ٦٤ و ٥٣ درصد مقدار فروش پیش بینی شده برای این محصولات پوشش داده شده است.

اما نکته قابل تامل مقایسه مقدار فروش نه ماهه سال ٩٤ خانواده پراید با مدت مشابه سال قبل است که کاهش ٣٥ درصدی مقدار فروش این محصول را نشان میدهد. این رخداد نشان از رکود شدید حاکم بر بازار خودرو است. همچنین فروش شرکت  از لحاظ تعداد دستگاه در ٣ ماهه سوم سال ٥٩,٥٥٦ هزار دستگاه بوده که به نظر می رسد این مقدار فروش با توجه به اجرای طرح فروش اقساطی دولت در آبان ٩٤ رخ داده است. با این حال حتی با اجرای این طرح همچنان روند فروش شرکت با افت همراه است.

با توجه به صورت سود و زیان شرکت در سالهای گذشته میتوان به این نکته اشاره کرد که یکی از مهمترین ریسک های شرکت هزینه های مالی است که به طور میانگین در سالهای اخیر به ازای هر سهم ٥٠٠ ریال از سود عملیاتی شرکت را کاهش میدهد و در پیش بینی فعلی هم ٤٧٥ ریال به ازای هر سهم سود عملیاتی را کاهش داده و موجب شده شرکت زیان خالص ١٧٥ ریالی را به ازای هر سهم پیش بینی کند. بنابراین اگر شرکت بتواند به هر صورتی این هزینه ها را کاهش دهد میتواند سود عملیاتی خود را  حفظ کند.

 نتیجه گیری :

شرایط رکودی حاکم بر اقتصاد کشور و ضعف قدرت تقاضا به خصوص در بازار خودرو در سال جاری باعث شده شرکت در فروش محصولات  خود با مشکل مواجه شود که امید است با بهبود اوضاع اقتصادی کشور و تقویت قدرت خرید قشر متوسط جامعه که مشتریان اصلی شرکت را تشکیل میدهد بهبود یابد. از سوی دیگر هزینه های مالی سنگین دیگر مشکل اساسی شرکت است که در صورت احتمال کاهش تورم و کاهش نرخ سود تسهیلات پرداختی، میتواند طرفیت خوبی برای افزایش سود شرکت ایجاد کند.

علاوه بر این با توجه به رفع تحریم های اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در سطح بین الملل در صورت انعقاد قرارداد همکاری با سایر تولید کنندگان بین المللی انتظار بهبود کیفیت محصول، تنوع محصولات، جذب سرمایه های جدید و افزایش سودآوری وجود خواهد داشت.

https://akhbarbank.com/vdchkwnk.23nvzdftt2.html
تازه ترین اخبار