۰
۶
دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۶
زمینه کاهش نرخ سود فراهم می شود

برخورد بانک مرکزی با سه تخلف در اجرای نرخ سود بانکی

اخبار بانك: رییس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با تشدید نظارت ها برای اجرای نرخ سود بانکی از ابتدای دی ماه تاکنون با سه مورد تخلف در این زمینه برخورد کرده است.
به گزارش «اخبار بانك» به نقل از ايرنا، ولی الله سیف در پاسخ به پرسشی در خصوص نظارت بانک مرکزی در خصوص اجرای نرخ های جدید سود بانکی، افزود: هرچند نرخ سود بانکی از ابتدای دی ماه ابلاغ شده اما چند روزی به بانک ها فرصت داده شد تا بخشنامه ها را به واحدهای مختلف بانکی ارسال کنند.

وی گفت: بازرسان بانک مرکزی همزمان در شعب مختلف بانک ها حضور یافتند و مواردی را که تخطی از اجرای نرخ سود بانکی بود را مشخص کردند و بانک مرکزی نیز در اولین اقدام مدیران عامل بانک هایی که گزارش تخلفات از شعب آنها دریافت شده بود را احضار کرد که البته مواردی با توضیحات ارایه شده رفع شد.

به گفته وی، دراین مدت سه مورد تخلف در اجرای نرخ سود بانکی به بانک مرکزی گزارش شده بود.

به گفته سیف، وضعیت اجرای ابلاغیه نرخ سود بانکی نسبتا در حال حاضر مطلوب است و تاکید بانک مرکزی هم اکنون بیشتر براطمینان از ابلاغ و ارسال دستورالعمل به کلیه شعب است تا با گذشت زمان اجرا این دستورالعمل دقیق تر شود.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: این بانک نه تنها اجرای نرخ سود بانکی و پایش شعب را رها نمی کند بلکه با سرعت نسبت به هرگونه بی انضباطی برخورد خواهد کرد.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص دلایل اخراج ۸ مدیر متخلف بانکی نیز گفت: این امر به دلیل انجام تخلف در اجرای نرخ سود بانکی و دیگر تخلفات بوده است. 

بانک مرکزی زمینه کاهش نرخ سود را فراهم می کند

وی در باره کاهش نرخ سود بانکی متناسب با افت نرخ تورم نیز گفت: قرار نیست کاهش نرخ سود به صورت دستوری باشد و فضا و شرایط باید به گونه ای باشد که با روندی که تورم دنبال می کند نرخ سود هم تعدیل شود بلکه بانک مرکزی این زمینه را ایجاد می کند.

گفتنی است، بانک مرکزی در نشست مشورتی چهارشنبه ۱۹ آذر ماه ۹۳ بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها در مورد نرخ های سود سپرده های بانکی از ۱۰ تا ۲۲درصد از اول دی ماه توافق کرد.

در همین راستا نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار یک ساله ۲۲ درصد،نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار ۹ ماه تا یک سال ۲۰ درصد،نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار ۶ ماه تا نه ماهه ۱۸ درصد، نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار سه ماه تا شش ماه ۱۴ درصد و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی ۱۰ درصد تعیین شد.

از آنجا که کارکرد مؤثر نرخ سود سپرده های بانکی، نقش مؤثری در چرخه وجوه و بالندگی حیات اقتصادی کشور دارد، تنظیم سیاست های پولی و اعتباری نظام بانکی در تعاملی سازنده و پویا با بانک ها و مؤسسات اعتباری کشور، همواره مورد تأکید بانک مرکزی بوده است.
https://akhbarbank.com/vdcgqq9w.ak9zx4prra.html
مشاهده نظر مخاطبان
علیرضا
اقای سیف لطفا به وضعیت ان بانک دولتی که خصوصی شده و چند سالی است یک حساب برای کارکنان خود ایجاد کرده که ماهیت حساب کوتاه مدت را داره وداره توی این چند سال سود سپرده بلند مدت به انها می دهد ودر حال حاضر سود 23 درصد داره می دهد رسیدگی فرمایید کارکنان بان ها نیز باید مانند سایرین اگر می خواهند سپرده باز کنند باید مانند مردم معمولی ودر رنج حساب های معمولی همه مردم حساب باز کنند این حساب باعث تبانی زیادی بین کارکنان بانک با مشتریان شده نهاد اای نظارتی رسیدگی فرمایند
ناصری
سایت محترم اخبار بانک لطفا راهکارهای مبارزه با تخلف را منتشر فرمایید ودر صورت امکان یک مقاله راجب به ترفند های بانکها در این زمینه که بانکها طبق قانون سپرده بلند مدت اگر حسابی باز کنند ومشتری زودتر حساب خود راببندد نباید سود سپرده بلند مدت به بدهند ولی جدیدا برای اینکه بانک مرکزی را دور بزنند این طور تبلیغ می کنند شما سپرده را دربلند مدت افتتاح نما ولی هر وقت خوایتی انرا باطل وسود خود را کامل بر مبنای بلند مدت بگیر به ابن ترتیب بانک ها به سپرده کوتاه مدت مشتربان سود بلند مدت می دهند خلاصه هر قانونی بانک مرکزی بگذاره بانک ها یک طوری اونه دور می زنند بانک مرکزی خواهشمند است این مورد را هم جز تخلفات مسولان بانکب جهت خلع ید از مسولیتشان بگذارید خلاف خلاف استچه یکریال چه صد میلیارد ریال ابن شعار بانکها برای کارکنان خود بوده در سالهای دور
مصطفی
بانک مرکزی به راحتی می تواند از طریق کنترل مراکز انفورماتیک بانکها نحوه ومیزان سود پرداختی به مشتریان را با کمترین هزینه وصرف وقت کنترل نماید
مجید عبد یزدان خمره تاب
از انجا که بانک مرکزی انقدر بازرس نداره که به همه شعب بانک ها برای نظارت همه موارد بفرسته با یک روش منحصر به فرد می شود به نحو احسن وبالاترین کارایی بر امر بانک ها نظارت بنماید وان اینکه بدنتمه ریزی نمایند بازرسان بانک ها لبه شهرستانهای. دیگر سفر کنند واز شعب بانکهایی غیر از بانک خود بازرسی به عمل اورند که ابنگونه بازرسی دو خاصیت ویژه دارد یکی در شهر خود نیستند که تطمیع وتهدید شوند دوم اینکه بانک خودشان نیست که مواردی را چشم پوشی نمایند
شریعت جعفری
طرح بسیار جالبی است بازرسان دیگر بانک ها بازرسی ازبانکهای عیر انهم در شهرهای دیگر بالاترین نتیجه اثر بخشی را دارد
علی عابدی اشکاوندیان
اگر بانک مرکزی این کار را سریعا انجام دهد به نتایج تخلفات بسیار کلانی که در سطح بانک ها صورت گرفته وهنوز رونمایی نشده دست پیدا خواهند کرد
تازه ترین اخبار