۳
يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۱

سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازارهای سهام چگونه موفق باشند؟

حسین خزلی خرازی
سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازارهای سهام برای افزایش موفقیت و کاهش ریسک می توانند از رویه ها و روش های شناخته و عملی بهره گیرند.

فعالان بخش مجازی اقتصاد از جمله بانک ها، بورس ها و بیمه ها تمام کسب و کار و موفقیت خود را مدیون وجود بخش واقعی اقتصاد یعنی صنایع ، کارخانه ها و بنگاه ها بوده و در صورت نبود بخش واقعی اقتصاد یا ضعف آن هیچ کدام از نهادها و فعالین بخش مجازی اقتصاد نمی توانند موفق باشند.

چرا که اصولا بخش مجازی وقتی معنی دارد که بخش واقعی وجود داشته باشد. به عنوان مثال اگر شرکت های فولاد مبارکه یا مخابرات نبودند امکان معامله سهام آن در بورس ها توسط کارگزاران و معامله گران نبود و سرمایه گذاران امکان سرمایه گذاری در سهام شرکت ها را نداشتند.

بنابراین یک سرمایه گذار موفق باید روحیاتی داشته باشد که از جمله آنها قدرت تجزیه و تحلیل اطلاعات، قدرت پردازش حجم زیاد اطلاعات اقتصادی مالی سیاسی و ریسک پذیری معقولانه و محاسبه شده و پشت کار در کسب موفقیت هستند،همچنین یک سرمایه گذار موفق در بازارهای مالی باید مهارت های لازم چون تسلط به تحلیل بنیادی، آشنایی به تحلیل تکنیکال، راحتی با نرم افزارها و اینترنت، پیگیری اخبار و اطلاعات بازارهای مالی از طریق مجاری رسمی و غیر رسمی را داشته باشد.

علاوه بر این موارد یک معامله گر باید برنامه روزانه ای برای خود تعریف کند. به این ترتیب: قبل از ساعت ۸:۳۰ هر روز پیگیری اخبار بازارهای کالایی جهان و مهمترین اخبار سیاسی روز و شب گذشته؛ بین ۸:۳۰ الی ۹ پیگیری سفارش های وارد شده به سامانه معاملات بورس و فرابورس از طریق سایت شرکت مدیرت فنآوری یا سایر سایت هایی که اطلاعات لحظه ای بازار را ارائه می دهند؛ ۹ الی ۱۲ پیگیری هر ۵ تا ده دقیقه یکبار وضعیت بازار و اصلاح سفارش های خود از طریق بستر معاملات آتی (Online trading) ، ساعت ۱۴ الی ۱۸ پیگیری اطلاعیه های صادر توسط شرکت ها از سامانه کدال یا نرم افزارهای تخصصی بورسی خصوصا" اطلاعات باز و بسته شدن نمادها و برگزاری مجامع و تغییرات در اطلاعات مالی شرکت ها؛ ۱۸ الی ۲۱ هم پیگیری اخبار سیاسی و تحولات بین المللی و اخبار اقتصاد کلان و اقتصاد جهانی را از رموز موفقیت سرمایه گذاران حرفه ای و روزانه.

در این میان اگر برخی از سرمایه گذاران تخصص کافی یا وقت پیگیری بازار به روش های فوق را ندارند صرفاً از طریق غیرمستقیم مانند خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری یا از طرق کسب مشاوره از افراد و یا شرکت های دارای مجوز مشاوره سرمایه گذاری وارد بورس شوند.در غیر این صورت به دلیل ریسک ها و نوسانات ذاتی بورس امکان ضرر کردن برای افراد غیر متخصص و غیر پیگیر وجود دارد.

حسین خزلی خرازی
مدیرعامل کارگزاری بانک تات و دبیرکل سابق کانون کارگزاران بورس
https://akhbarbank.com/vdcg.q9wrak9xypr4a.html
تازه ترین اخبار