۰
۳
پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۴

با کارت شتاب از ebay خرید کنید!

روزنامه هفت صبح: «هم اکنون خرید ایرانی ها از فروشگاه های اینترنتی ebay و Amazon و علی بابا ممکن شده و کالاهای خریداری شده از طریق پست وارد کشور و تحویل داده می شوند.»

این خبری است که در چند هفته گذشته دست به دست می چرخد و روز گذشته مدیرعامل شرکت پست نیز مهر تایید این خبر را زد. اما ماجرا چیست و قرار است پس از این چه اتفاقی بیفتد؟

خبری که مورد بحث بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفت و در مورد آن نظرهای متفاوتی در همین مدت کوتاه اعلام شد. عده ای از عاشقان خریدهای اینترنتی با خوشحالی به سوی سایت واسطه ای که قرار است از این به بعد برای ما محصولات ebay ارسال کنند روانه شدند و از همین حالا شروع به خرید کردند!

گروه دیگر اما از زاویه دیگری به ماجرا نگاه می کنند و سوال های مختلفی می پرسند. مثلا فعالیت آن شرکت واسطه بیشتر شبیه کار دلالی است. کالاها در نهایت با قیمت بالاتری به دست خریداران می رسد، شرکت های مشابه داخلی ضربه می خورند و ... هزاران سوال دیگر.

اصل ماجرا چیست و قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ هفت صبح در گفتگو با مسئولان پست و شرکت «یاتا» که قرار است به عنوان واسطه ebay فعالیت کنند، گفتگو کرده که در ادامه آن را می خوانید.

 
با کارت شتاب از ebay خرید کنید!

مدیرعامل پست چه گفت؟

مدیرعامل شرکت پست از همکاری با سه فروشگاه بین المللی اینترنتی خبر داد و گفت: «از این پس ایرانی ها می توانند از این فروشگاه ها به صورت آنلاین خرید کنند و کالای خود را در ایران تحویل بگیرند.»

حسین مهری در ادامه صحبت های خودش از همکاری مشترک با فروشگاه های معتبر اینترنتی خارجی خبر داد و گفت: «هم اکنون خرید ایرانی ها از فروشگاه های اینترنتی ebay و Amazon و علی بابا ممکن شده و کالاهای خریداری شده از طریق پست وارد کشور شده و تحویل داده می شوند. در همین راستا، مذاکراتی نیز با ارائه دهندگان خدمات پستی پیک موتوری و فروشگاه های اینترنتی ایرانی از جمله دیجی کالا و پیک بادپا آغاز کرده ایم که به وسیله پستچی های شرکت پست، کالا به دست مشتری برسد.»

مهری با بیان اینکه در همکاری پست و دو شرکت ebay و Amazon به دلیل تحریم یک شرکت واسطه انتخاب شده که هزینه را از دلار به ریال تبدیل و هزینه پست و گمرک را نیز محاسبه و دریافت می کند؛ پیش بینی کرد در مرحله بعد، از این طریق بتوان کالای فروشگاه های ایرانی را نیز به خارج از کشور صادر کرد.

نحوه کار با سایت چگونه است؟

در هفته های گذشته که هنوز خبر فعالیت سایت «یاتا» که قرار است به عنوان واسطه فعالیت کند، مطرح نشده بود، سایت «آی تی ایران» در گزارشی نوشته بود: «شرکت یاتا (با انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی IATA اشتباه نکنید) که در جستجوی گوگل از آن به عنوان اپراتور جدید پستی یاد شده طی یک همکاری با شرکت پست از یک طرف و احتمالا قراردادی با ebay و آمازون امکان خرید از این سایت ها را با کارت های بانکی عضو شبکه شتاب فراهم می کند.

در سایت این شرکت دسته بندی های مختلفی از محصولات موجود روی ebay (ظاهرا فعلا محصولات آمازون به سایت اضافه نشده است) وجود دارد. در حال حاضر دسته بندی های هنر، ورزش، پوشاک، خودرو (لوازم جانبی)، الکترونیک، اسباب بازی، بازی های ویدئویی، خانه و آشپزخانه و صنعت و کسب و کار وجود دارد. با کلیک روی هر محصول مشخصات آن از سایت ebay فراخوان می شود. نرخ دلاری و قیمت ریالی آن به همراه عکس، چیزی است که زودتر از همه به چشم می خورد.

با کلیک روی مشخصات کالا، کاربر دسترسی به دیگر اطلاعات مثل انتخاب رنگ، سایز، کشور سازنده و بازه تحویل کالا دارد و می تواند آن را به سبد خرید اضافه کند. این سایت برای اطمینان از اصل بودن کالا لینک به صفحه اصلی در فروشگاه ebay را هم در آن قرار داده است. همچنین کاربران می توانند خرید انجام شده را روی سایت دنبال کنند.

شاید مهمترین پرسش کاربران درباره قیمت خرید از این طریق باشد. بر اساس آنچه هم اکنون در سایت وجود دارد، کاربر باید دو هزینه جداگانه برای خرید ی کالا پرداخت کند. اول هزینه دلاری کالا و دوم هزینه ارسال پستی آن از کشور مبدا تا ایران. اما یک هزینه دیگر هم هست که بعدا درباره آن خواهیم گفت.

مهمترین مشکل خرید از شرکت های خارجی (که هم اکنون نیز توسط برخی از سایت ها انجام می شود) هزینه پستی ارسال آنهاست. در بسیاری از مواقع هزینه پستی ارسال یک محصول بیش از دو برابر قیمت آن محصول می شود.

مشخص است که یاتا یا هر شرکت دیگری که بخواهد در این زمینه موفق شود باید بتواند هزینه پستی کالا را تا حدی پایین بیاورد تا قیمت نهایی ارسال کالا از این طریق با قیمت کالاهایی که از روش های دیگر وارد بازار می شوند قابل رقابت باشد.

به عنوان مثال اگر قیمت خرید یک آیفون از آمازون حدود یک میلیون تومان بیشتر از قیمت خرید آن در بازارهای کامپیوتر باشد، عملا خرید آن از این طریق به صرفه نیست. هر چند مشخص است سایت یاتا هنوز کامل راه اندازی نشده اما ظاهرا قیمت گذاری های محصولات آن انجام شده است.

نگاهی به قیمت های فعلی نشان می دهد هر چند قیمت اصلی بسیاری از محصولات در خود ebay پایین است اما هزینه حمل آنها بسیار بالاست. البته این سایت برخی محصولات را مشمول هزینه ارسال رایگان (فقط تا دفتر آن در تهران) دانسته و کاربر فقط هزینه پست آن در داخل کشور را می پردازد.

اما هزینه دیگری که احتمالا در آینده به این دو هزینه اضافه می شود هزینه گمرکی آن خواهد بود که فعلا در سایت چیزی در این زمینه نوشته نشده است. هزینه گمرکی شامل کالاهایی می شود که بالای 100 دلار قیمت دارند ولی همین الان هم یکی از بزرگترین مشکلات خرید پستی از سایت های اینترنتی خارجی هزینه بالای گمرکی است که خریدار را از خرید منصرف می کند.»

مدیرعامل یاتا: همه چیز به نرخ جهانی است

اما نحوه کار این سایت چگونه است؟ «فرزانه دانشمند» مدیرعامل سایت یاتا در پاسخ به هفت صبح می گوید: «به دلیل تحریم ها، ما مجبور شدیم چند شرکت واسطه در نقاط مختلف دنیا ایجاد کنیم.

در حال حاضر در کشورهای آلمان، ترکیه و دبی این شرکت ها را راه اندازی کردیم و همه خریدها از سایت ebay از سرتاسر دنیا به این شرکت های ما ارسال می شود. همه نرخ های ارسال محصولات تا آن شهرها نیز بر اساس نرخ های پست جهانی و آن چیزی است که در سایت ebay وجود دارد. بر فرض برخی کالاها در سایت ebay گفته شده که هزینه ارسال مجانی است و در نتیجه ما هم هزینه ای دریافت نمی کنیم. برخی دیگر هزینه دارد و برخی دیگر هم گزینه های مختلفی برای انتخاب دارند. در نتیجه ما نیز فقط طبق آن عمل می کنیم. همچنین در آینده در کشورهای دیگری نیز شعبه هایی را راه اندازی خواهیم کرد.»

هزینه های جانبی چیست؟

مدیرعامل یاتا در مورد هزینه های جانبی که قرار است به محصولات خریداری شده از سایت اضافه شود، می گوید: «ما دقیقا برای محصولات همان هزینه هایی را دریافت می کنیم که در سایت ebay موجود است و لینک آن را نیز در همانجا قرار می دهیم. قیمت آن نیز دقیقا در آنجا با نرخ روز دلار به ریال تبدیل شده و خریداران می توانند با کارت های شتاب آن را خریداری کنند. هزینه های دیگری که به خرید محصولات اضافه خواهد شد، هزینه های گمرکی و هزینه های پستی خواهد بود. طبق مذاکراتی که با گمرک داشته ایم، قرار شده نرخ گمرک خریداران با تعرفه سوغات حساب شود و بنابراین هزینه گمرکی آنها بسیار پایین تر از هزینه های گمرکی عمده فروشان است و همه چیز مطابق با قوانین گمرک است. در مورد هزینه های پستی نیز همان تعرفه های شرکت پست ایران دریافت خواهد شد.

چقدر بخریم؟ چه چیزهایی بخریم

فرزانه دانشمند در مورد سقف خرید از سایت «یاتا» نیز می گوید: «هر کاربر می تواند تا سقف 500 دلار خرید داشته باشد. در سایت ما برای کالاهایی امکان خرید وجود خواهد داشت که طبق قوانین گمرک اجازه ورود آنها به ایران داده شده است. به عنوان مثال فیلم ها و آلبوم های موسیقی جزو کالاهایی هستند که اجازه ورود آن به کشور وجود ندارد و بنابراین ما نیز آنها را از فهرست خرید سایت خود حذف کرده ایم.»

رقیب یا رفیق؟!

با انتشار خبر شروع به کار سایت «یاتا» برخی کاربران دست روی این نکته گذاشته اند که فعالیت این سایت ممکن است روی سایت های مشابه داخلی اثر بگذارد یا باعث خروج بیشتر ارز شود. مدیرعامل سایت یاتا در پاسخ این سوال می گوید: «چنین موضوعی را قبول نداریم. همانطور که می دانید تا به حال نیز با شگردهای مختلفی، کاربران از سایت های خارجی خرید می کردند و بنابراین این فعالیت آنها باعث ارزبری بیشتری هم می شد و کاربران هزینه بیشتری را به واسطه ها پرداخت می کردند. ما با فعالیت خود در واقع ارزبری را کاهش داده ایم.

همچنین خرید اینترنتی از سایت های خارجی بخشی از فعالیت سایت ما است و قرار است فروش محصولات ایرانی به خارج از کشور را نیز در دستور کار سایت خود قرار دهیم. البته ما فعلا تنها با سایت ebay کار خود را شروع کرده ایم و در حدود دو ماه دیگر نیز خرید از آمازون را راه اندازی خواهیم کرد.»
https://akhbarbank.com/vdcfmxdm.w6dc0agiiw.html
مشاهده نظر مخاطبان
خیلی گرون در می آید اصلا نمی صرفه مگه کالای موردنظر در بازار داخلی وجود نداشته باشد.
Iran, Islamic Republic of
من یک مکمل دارویی میخواستم که سایت یاتا بهم جواب داد مجاز نیست
کار نمیکنه سایت یاتا
تازه ترین اخبار