۰
۸
جمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۴

نرخ سود، پای 10 بانک را به هیات انتظامی باز کرد

اخبار بانک: مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی از ارسال پرونده 10 بانک به هیات انتظامی خبر داد و گفت: هم اکنون، احکامی برای بانک های متخلف صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک به نقل از مهر، علی نصیری نقش بازارها و از آن جمله بازار سرمایه را در تحقق انضباط در بازار پولی و مالی موثر دانست و گفت: هنگامی که گزینه‌های دیگری در بازارهایی مانند بازار سرمایه و مالی، برای سپرده گذاری که در بازار پولی به دنبال سود بالا است، در دسترس باشد، این امر موجب بالا رفتن نظم و انظباط در بازار پولی می شود؛ چراکه بانک ها و موسسات اعتباری به تنهایی نمی توانند انضباط پولی را حاکم کنند و این امر نیازمند عزمی همگانی است.

مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در خصوص کاهش نرخ سود بانکی و تأثیرات آن بر اقتصاد ملی افزود: با کاهش سود سپرده‌های بانکی، بهای تمام‌شده پول برای بانک ها کاهش می یابد و متعاقب آن، انتظار می‌رود تسهیلات با نرخ سود پایین‌تری در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد؛ بر این اساس شورای پول و اعتبار به عنوان سیاست گذار پولی، سیاست های پولی را در سال های گذشته و از آن جمله سال ۱۳۹۵ مشخص کرده است.

وی تصریح کرد: به موجب تصمیمات، شورای پول و اعتبار نرخ سود علی‌الحساب سپرده حداکثر ۱۵ درصدی را برای بانک ها و موسسات اعتباری تعیین کرده و نرخ سود تسهیلات غیرمشارکتی و مشارکتی نیز، حداکثر ۱۸درصد معین شده است. این نرخ ها از ۱۴تیرماه سال ۹۵ ابلاغ شده و از ۱۶ تیرماه همان سال نیز برای بانک ها و موسسات اعتباری لازم الاجرا شد؛ بنابراین تمام بانک‌ها فارغ از دولتی و یا غیردولتی بودن، ملزم هستند بدون استثناء، این موارد را رعایت کنند و در صورت بروز تخطی نیز اعمال موارد قانونی در دستورکار بانک مرکزی قرار دارد.

مدیر نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی پرداخت سود بالا را نشان از عدم مدیریت صحیح نقدینگی در بانک ها و موسسات اعتباری دانست و گفت: سپرده گذاران باید به این نکته توجه کنند که سایر نهادهایی که بدون مجوز بانک مرکزی مشغول به فعالیت هستند، به هیچ وجه عنوان فعالیتشان مورد تائید بانک مرکزی نیست و از نظر بانک مرکزی، این کار خلاف قانون است که قطعاً تبعات جبران ناپذیری را برای آنها به همراه خواهد داشت؛ علاوه بر این، در صورتی که بانک ها و موسسات اعتباری مجاز نیز، از نرخ سود مصوب تخطی کنند و نرخ های بالایی را بپردازند، این امر را می توان ناشی از مخاطراتی دانست که بانک ها با آن روبرو هستند.

وی ادامه داد: پرداخت نرخ سود بالا حاکی از عدم مدیریت صحیح نقدینگی بانک ها و موسسات و نیز پیچیدگی‌هایی است که بانک ها با آنها روبه رو هستند.

این مقام مسئول بانک مرکزی با بیان اینکه فهرست بانک ها و موسسات اعتباری مجاز بر روی وب سایت بانک مرکزی قرار دارد گفت: مشتریان می‌توانند با مراجعه به وب سایت بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir به فهرست بانک ها و موسسات اعتباری مجاز دست پیدا کنند که در این قسمت، بر اساس مالکیت بانک ها اعم از خصوصی و دولتی، اسامی موسسات اعتباری و بانک ها ذکر شده است.

مدیر نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا تضمینی برای اینکه بانک ها و موسسات اعتباری مجاز دچار مشکل نشوند، وجود ندارد، تصریح کرد: آنچه در این باره حائز اهمیت است، مدیریت صحیح در هنگام بروز مشکل است. بر این اساس صندوق ضمانت سپرده ها تشکیل شده است. بانک ها و موسسات اعتباری مجاز با پرداخت حق عضویت، عضو این صندوق می شوند و  این صندوق، سپرده ها را تا سقف معینی ضمانت می‌کند.

نصیری از ارسال اسامی ۱۰ بانک و موسسه اعتباری به دلیل تخطی از نرخ سود مصوب به هیات انتظامی خبر داد و گفت: موسسات و بانک هایی که از نرخ سود مصوب عدول می کنند، حسب قانون پولی و بانکی کشور، به هیئت انتظامی ارجاع داده می شوند و این هیات آرای خود را در این باره صادر می کند.

وی اظهار داشت: در همین ارتباط پرونده بیش از ۲۰ بانک و موسسه اعتباری با موضوعات مختلف و از این میان ۱۰ بانک و موسسه اعتباری با موضوع تخطی از نرخ سود بانکی به هیئت انتظامی ارجاع و هم اکنون احکامی نیز در این خصوص برای آنها صادر شده است.

https://akhbarbank.com/vdcfc1dt.w6dymagiiw.html
مشاهده نظر مخاطبان
کلی باعث خنده شد از این همه نظارت وبرخورد
بوشهری
یعنی عاشق پاراگراف دوم هستم که گفته نهادهایی که بدون مجوز بانک مرکزی کار میکنند مورد تایید نیستند؟؟؟؟
یکی از هزاران سپرده گزار
نوش دارو بعد از مرگ سهراب ! بانک مرکزی ای که همه بانک ها وموسسات اعتباری محوز دار از قوانین ودستور عمل های انرا احرا نمی کنند بودن ان چه ضرورتی دارد؟ پس بفرمایید در اقتصاد پولی ما هرح ومرحاکم است نه بانک مرکزی. تا حالا کدام بانک یا موسسه اعتباری تخلف کرده مور د باز خاست قرار گرفته ؟ که بانک مرکزی تهدید میکند . تا جاییکه ضرر پولی متوجه مردم است خبری نیست . چون اختلاص گران مصونیت دارند .
Iran, Islamic Republic of
کاسپین هم مجوز داشت بگذریم بانک بره وامهایی که بدون تضامین به خواض داده پس بگیره و اجازه بده مردم تصمیم بگیرند توی این بازار دزدان سرمایه حداقل تو بانک یه ارامش داشته باشندخرده سپرده ها سیاست پولی این مملکت رو بهم نمی زنند اگر این 15 درصد با نرخ فرمایش تورمی شما صحیح است چرا بانک .. میلیاردی نزد کاسپین سپرده دارند بانک مرکزی به نرخ واقعی روز هماهنگ شو لطفا
کامران
پای دولت کی به هیات انتظامی باز میشه؟ سود بیست درصد اوراق برای بانک ها تخلف و لی برای دولت تخلف نیست؟!!!!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
اسامی را اعلام کنید ..........
یکی از هزاران سپرده گزار
بازنده اصلی در این بل بشو بازار بانکی زیر نظر بانک مرکزی مردمی هستند که به انها اعتماد کرده وبرای امرار معاش وله نشدن زیر بار تورم اندک سرمایه ای جور کرده وسپرده گزاشتند . اگر به امار تعداد انها که توسط خود بانک مرکزی اعلام شده توجه شود که سر از چند میلیون سپرده گزار میشود تازه به عمق بحرانی که افتاده متو جه می شویم .
صانع
من امروز بانک ت استاد شهریار تبریز بودم سود سپرده را پرسیدم گفت 22 درصد ششماهه و روز شمار 17.5 درصد .تولید و اشتغالی که رهبر میگه اصلا برای بانک مرکزی اهمیت نداره
تازه ترین اخبار