۰
۱۱
اخبار بانک: در دولت نهم و دهم بانک ها بویژه دولتی ها زیر بار طرح های رنگارنگی رفتند که تنها یک نتیجه برای آنها داشت؛ آن هم خالی شدن خزانه شان.طرح هایی چون مسکن مهر،طرح بنگاه های زودبازده و اعطای وام های تکلیفی و تبصره ای در کنار عدم شفافیت صورت های مالی همگی باعث شد تا در دوره فعلی شاهد بانک هایی باشیم که در صورت های مالی شفاف شده، موضوعی به نام سود کمرنگ و حتی حذف شده است.
دخل و خرج نظام بانکی نمی‌خواند/هشت بانک ها گروی 9 شده
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري اخبار بانك، سال‌های سال هر گاه نسبت مصارف بانک‌ها به منابع‌شان بالاتر می‌رفت، تقصیر بر گردن خطوط اعتباری می‌افتاد که بانک مرکزی برای برخی از تسهیلات تکلیفی یا شبه تکلیفی به بانک‌های دولتی اعطا می‌کرد؛ کما اینکه بالا رفتن این نسبت‌ها در دولت قبل، به خطوط اعتباری‌ای نسبت داده می‌شد که بانک مرکزی برای احداث مسکن مهر به بانک مسکن ارائه داده بود.

اما حالا به اذعان بسیاری نخواندن دخل و خرج بانک‌ها ناشی از اضافه‌برداشت آن‌ها از حساب جاری‌شان نزد بانک مرکزی، عدم شفافیت صورت های مالی، تجدید دارایی برای افزایش سرمایه بدون ورود نقدینگی مشهود به حساب بانک ها، قفل شدن منابع در بازار هایی چون املاک، بهم ریختن بازار نرخ سود سپرده که سبب ورود پول های گران قیمت شده و نیز افزایش هزینه بانکی است.

کمیته بال ۲ که وظیفه‌ تدوین سیاست‌های احتیاطی بانکی در جهان را به صورت توصیه‌ای بر عهده دارد، استانداردهای نسبت مصارف به منابع را ۸۰ درصد تعیین کرده است که فاصله‌ی زیادی با نسبت‌های کنونی نظام بانکی کشور دارد.

این موضوع نشان‌دهنده‌ افزایش مصارف بانک‌ها و بکارگیری توان حداکثری آن‌ها در ارائه‌ تسهیلات بوده است. به هر حال منابعی از بانک‌ها خارج شد اما مصارف مثل همیشه سرجای خودش بود و باعث شد این نسبت به هم بریزد.همواره اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی باعث رشد بدهی بانک ها شده و خواهد شد.

البته اضافه‌برداشت‌ در بانک‌های دولتی به مراتب بیشتر از بانک‌های خصوصی بوده است چون بانک خصوصی ریسک جریمه‌ی ۳۴ درصدی را نمی‌پذیرد و این جریمه عمدتا به بانک‌های دولتی تعلق گرفته است.

بخشی از بدهی فعلی بانک‌ها نیز ناشی از همان اضافه‌برداشت بانک‌هاست که رشد زیادی را در مجموع بدهی بانک‌ها از خود به جای گذاشته است. هر چند اکنون وضعیت بازار بین بانکی نیز خوب نیست و رشد نرخ سود در این بازار نشان از کاهش منابع برخی بانک ها و مقروض شدن آنهاست.هر چند مقروض شدن با نرخ کمتر از جریمه بانک مرکزی برای آنها بهتر است.

گویا در شرایط فعلی کف دست بانک‌ها مویی برای کندن ندارد و بخش های مختلف اقتصاد کشور از جمله تولید در زمینه‌ تامین مالی و هم کاهش هزینه‌های خود باید فکر جدی کنند.

به هر حال در شرایط فعلی اگر بانک مرکزی قصد اصلاح امور در شبکه بانکی را دارد، باید طرحی نو ارائه کند تا بتواند بانک ها را از شرایط پیچیده فعلی که هم دچار بی پولی شده اند و هم متقاضی تسهیلات زیادی پشت دیوار بانکی منتظر هستند را اصلاح کند.

شاید برای شروع افزایش سرمایه چندین بانک دولتی که مصوبه مجلس را هم گرفته است بتواند حداقل در حوزه بانک های دولتی کمکی کند.هر چند رشد بدهی دولت به بانک ها نیز یکی از معضلات بزرگی است که بانک ها با آن روبرو هستند.
https://akhbarbank.com/vdcf0edt.w6dx0agiiw.html
مشاهده نظر مخاطبان
کارشناس بانکی
وقتی که مدیران بانکی علاوه بر حقوق های کلانی که ماهانه می گیرند وانواع پاداش ها ومناسبت ها مبالغ بسیاری را می گیرند هم چنین همه ساله یک پاداش ویژه از مجمع عمومی ویک پاداش ویژه تراز که معمولا معادل 6 ماه حقوق ماهانه هر مدیر در هر سال است می گیرند معلوم است که دخل وخرج بانک ها با هم نمی خوانند
دریغ از حتی یک مورد برخورد با مدیران زیاده خواه
حسابرس
لطفا به صورت ویژه هزینه های بانکی اعم از هزینه های حقدق وپاداش ومناسبت ها را بررسی کنید وهن چنین هزینه های بسیار گزافی که برای زیبا سازی شعب شده ودر این چند سال گذشته یک شعبه را ملاظه کنید چند بار دکوراسیون عوض کرده ورانت های این تعویض دکوراسیون ها را ان وقت خواهید فهمید که چگونه دخل وخرج بانک ها با هم نمی خواند خرج که از کیسه حاتم طایی بود اسان بود در ضمن بسیاری از این خرج ها وبرجدهل از محل سود های نجومی بوده که خود قوز بالای قوز است
شاعر اماتور
بر ان سیستم بانکی باید گریست که دخلش از سود صوری بود بیست وخرجش از همان سود صوری نیز بود سی
تدارکات چی
در بسیاری از شعب بانکی در طی 10 سال گذشته چندین بار دکوراسیون شعب کاملا عوض شده که در بعضی موارد این هزینه ها از ارزش خود ملک بیشتر شده است ان وقت می خواهید دخل وخرج بانک با هم بخواند لطفا هزینه های تدارکات بانک ها را بررسی کنید در ضمن در تدارکات بانک ها تبانی های زیادی در نرخ ها صورت می گیرد
خرج دكوراسيون چيزي نميشه ! پرداخت وامهاي كلان انچناني با سودهاي كم كمرشونو شكونده!!!
فلفلی
چو دخلت نیست خرج اهسته تر کن ور نه تو را دودمان بر باد میبرد
کمتر به کارمنداشون برسن وامهای آنچنانی وبدون سود بهشون ندن
کاملا درسته .به کارمندا ومديراشون کمتر پاداش بدن
پدرام
شما شغل شريفتون چيه؟
حسین
United States
کمتر بانکی هست به کارمنداش
بدون سود تسهیلات بده،متاسفانه ما ایرانیها بجای اینکه دونبال مشکل اصلی باشیم با این حرفا صورت مسله رو پاک میکنیم.فکر کنم کمی نگاه کردن به فیش حقوقی بعضی از سازمانها و ادارجات که هیچ کاری هم انجام نمیدهند، خیلی چیزها رو روشن میکن.اینهمه برای حقوق های نجومی چه نتیجه ای داشت، یکی نیومد نگفت اینا که حقوقشون بالاست حالا کم شد ، چرا به حقوق پایین دستیا اضافه نشه ؟بانکی ها وام میگیرن قسطشونم میدن و همراه با بازنشستگیشون بازم به بانک بدهکارن.
تازه ترین اخبار