۰
۱
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۳
نكته/

نرخ سود سپرده كم شد ولي سود وام بانكها همچنان بالاست

اخبار بانك: علیرغم کاهش نرخ سود سپرده ها در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نرخ سود تسهیلات اعطایی بانک ها همچنان بالاست.
نرخ سود سپرده كم شد ولي سود وام بانكها همچنان بالاست
به گزارش اخبار بانک با وجود اینکه حدود ۴۰ روز از جدیدترین ابلاغیه بانک مرکزی در باره نرخ سود سپرده های می گذرد اما به نظر می رسد این کاهش نرخ سود سپرده ها به نفع بانک ها بوده است.

این بدان معناست که گرچه بانک مرکزی نیت خوبی برای کاهش نرخ سود سپرده ها داشته و به فکر کاهش نرخ سود تسهیلات و در نهایت رونق تولید داشته اما عملا چنین اتفاقی نیفتاده است.

قبل از کاهش نرخ سود سپرده ها نرخ تسهیلات اعطایی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری از ۳۰ درصد نیز فراتر رفته بود و تولید کنندگان امیدوار بودند این نرخ کاهش پیدا کند.

اما با وجود گذشت ۴۰ روز هنوز بانک ها رضایت به کاهش نرخ سود تسهیلات به موازات نرخ سود سپرده ها نداده اند و عملا کاهش نرخ سود سپرده ها به نفع بانک ها شده تا تولید کنندگان.

به عبارت ساده تر پیشتر که نرخ سود سپرده ها در بانک ها و موسسات به بیش از ۲۵ رسیده بود نرخ تسهیلات نیز ۳۰ درصد بود و حال که نرخ سود سپرده ها حداکثر ۲۲ درصد شده باز هم نرخ تسهیلات حدود ۳۰ درصد می باشد و در این میان بانک ها به طور تقریبی ۳ درصد سودآور تر شده اند.

بهتر بود مسئولان بانک مرکزی همانگونه که بی محابا سخن از کاهش نرخ سود سپرده ها در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دارند نیم نگاهی نیز به نرخ تسهیلات داشته باشند و حداقل اگر نمی توانند در حال حاضر نرخ ها را کاهش دهند حداقل وعده کاهش آن را بدهند تا شهروندان نسبت به تصمیمات بانک مرکزی بی اعتماد نشوند.
https://akhbarbank.com/vdcepp8x.jh877i9bbj.html
مشاهده نظر مخاطبان
Iran, Islamic Republic of
نرخ سود بانک مرکزی از تمام بانک‌ها بالاتر شد!
بسیاری از بانک‌های خصوصی جرات استقراض از بانک مرکزی با نرخ سود 34 درصدی را ندارند و بنابراین به صورت غیررسمی کمپینی را تشکیل داده‌اند تا یکدیگر را تامین مالی کنند. به عنوان مثال، اگر یک بانک در تامین مالی خود با محدودیت مواجه شود، ترجیح می‌دهد که از یک بانک استقراض کند تا به بانک مرکزی مراجعه کند.
کد خبر: ۴۷۰۰۴۰تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰ - 26 January 2015
بسیاری از بانک‌های خصوصی جرات استقراض از بانک مرکزی با نرخ سود 34 درصدی را ندارند و بنابراین به صورت غیررسمی کمپینی را تشکیل داده‌اند تا یکدیگر را تامین مالی کنند. به عنوان مثال، اگر یک بانک در تامین مالی خود با محدودیت مواجه شود، ترجیح می‌دهد که از یک بانک استقراض کند تا به بانک مرکزی مراجعه کند.

اگرچه شورای پول و اعتبار با مصوبه اخیر خود همه بانک‌ها را مکلف کرد که سقف سود دریافتی تسهیلات را تا حد 22 درصد رعایت کند، اما آنگونه که برخی گزارش‌ها حکایت دارد، بانک مرکزی خود از سیستم بانکی متقاضی استقراض از بانک مرکزی، 34 درصد سود طلب می‌کند که این امر بانک‌ها را به این راه کشانده که منابع خود را به جای سپردن به دست تولید، به هم دیگر قرض دهند تا بانکی به خط قرمز کمبود منابع دچار نشود.

عبدالرضا عزیزی در گفتگو با «تابناک اقتصادی» با انتقاد از گفته‌های دولت مبنی بر اینکه بودجه را غیرتورمی بسته است، گفت: دولت در حالی عنوان می‌کند که بودجه سال 94 کل کشور، غیرتورمی است که شواهد و قرائن حکایت از تورمی بودن این بودجه است، چراکه دولت هنوز نتوانسته در مورد سود بانکی، به نتیجه مشخصی برسد و این سودها را ساماندهی کند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: دولت معتقد است که طوری بودجه را بسته است که تورم را کاهش خواهد داد، اشتغال بالا می رود و سطح درآمد نیز افزایش خواهد یافت، در حالی که چندین سئوال اساسی نسبت به بودجه سال 94 که از سوی دولت تهیه شده است، وجود دارد.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون بانک‌ها یا موسسات مالی و اعتباری مجازی که به خط قرمز منابع مالی خود نزدیک می‌شوند و منابع آنها با کمبود مواجه می‌شود، اگر برای استقراض به بانک مرکزی مراجعه کنند، نرخ سودی که برای منابع مالی استقراض شده از سوی بانک مرکزی طلب می‌شود، حدود 28.5 درصد و حتی بنا بر برخی روایات، روزشمار تا 34 درصد است درحالی که بانک‌ها توانایی پرداخت چنین سودی را ندارند.

به گفته عزیزی، بر این اساس بسیاری از بانک‌های خصوصی جرات استقراض از بانک مرکزی را ندارند و بنابراین به صورت غیررسمی کمپینی را تشکیل داده‌اند تا یکدیگر را تامین مالی کنند، به عنوان مثال اگر یک بانک در تامین مالی خود با محدودیت مواجه شود، ترجیح می دهد که از یک بانک استقراض کند تا به بانک مرکزی مراجعه کند.

وی اظهار داشت: از سوی دیگر، حداقل سود بانکی در شورای پول و اعتبار 22 درصد تصویب شده است که البته بانک‌ها نیز آن را رعایت نمی‌کنند و بعضا تا 30 درصد سود نیز طلب می‌کنند، در حالی که خود بانک مرکزی نیز این سقف سود را رعایت نمی‌کند.

به گفته عزیزی، سودده ترین شرکت‌هایی که هم اکنون در بورس حاضر هستند، بیش از ده درصد سودده نیستند، در حالی که چگونه یک شرکت می‌تواند هم 30 درصد سود بانکی را بپردازد و هم حق بیمه و مالیات و دستمزد کارگران را بدهد، بنابراین در عمل باید از تولید حمایت کرد، در غیر این صورت، همه در کلام و حرف، می توانند از تولید حمایت کنند.

وی اظهار داشت: اقتصادی‌ها می گویند که باید سود بانکی براساس تورم کاهش یابد، حال که دولت تورم را 17 درصد عنوان می‌کند، باید سود بانکی کاهش یابد، این در شرایطی است که در مورد نرخ دستمزد نیز این چنین شرایطی وجود دارد، یعنی افزایش دستمزد باید به جای 14 درصد فعلی، 17 درصد باشد، بنابراین به نظر نمی رسد بودجه دولت، به واقعیت نزدیک بوده و بر اساس شاخص های اقتصادی باشد.

عزیزی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته، حداکثر سود بانکی دو تا سه درصد است و در معدود کشورهایی این سود به 9 تا 11 درصد می رسد، اما همین کشورهایی که 9 درصد سود در نظر می گیرند، برای تولید یارانه قائل می شوند و از کشاورزی و سایر تولیدات صنعتی حمایت می کنند.

به گفته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، وقتی تولید نباشد، تورم بالا می رود و درآمد نیز کاهش می یابد و بنابراین بیکاری رواج خواهد یافت، ضمن اینکه آسیب های اجتماعی نیز افزایش می یابد، بنابراین با عقل جور در نمی آید که با بودجه کنونی، سطح تورم کاهش و درآمدها افزایش یابد.

وی پیشنهاد داد تا بانک مرکزی در سقف سود تجدیدنظر کرده و وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با بانک‌ها جلساتی برگزار کند تا سقف سود را رعایت کنند.

عزیزی در خصوص حضور نهادهایی همچون تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری در اقتصاد گفت: تجربه نشان داده است که نهادهای عمومی دولتی در اقتصاد موفق نیستند و باید این نهاده سهم کمی داشته باشند و در عین حال، سهم بیشتر را به بخش خصوصی دلسوز بسپارند.
تازه ترین اخبار