۰
۳۵
جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۷
ساماندهی موسسات در گام های واپسین

میزان چرا منحل شد؟

اخبار بانک: حرف بانک مرکزی در مورد ساماندهی بازار غیرمتشکل این روزها این است؛ بدون مجوزها ارث گذشتگان است برای ما، شناسایی و برخورد با آن ها مسئولیت بانک مرکزی نیست باید نیروی انتظامی وارد شود.
میزان چرا منحل شد؟
به گزارش «اخبار بانک»، معاون نظارتی بانک مرکزی اتکای صرف به روش های تنبیهی را برای حل مشکلات مفید و مؤثر نمی داند بلکه اتکا به برخی اصول ابتدای کسب و کار بانک و احترام به فعالیت حرفه ای و رقابتی آنها را مقدم بر نظارت یا بازرسی عنوان می کند.

حمید تهرانفر دومین باری است که فرمان نظارت بر بازار پول و شبکه بانکی کشور را بدست می گیرد؛ در هر دو دوره نیز مشکل ترین و حساس ترین دستور کار او، ساماندهی مؤسسات اعتباری و بازار غیر متشکل پولی بوده است به همین خاطر نیز بیشترین پرسش ها معمولا از او در مورد سرنوشت همین مؤسسات پرسیده می شود.

این بار اما در گفت و گویی که با معاون نظارتی بانک مرکزی انجام دادیم، دیدگاه های او را در مورد مسائل اساسی تری مانند ساز و کار تشخیص تعداد بانک ها و مؤسسات اعتباری و نسبت میان قدرت خلق پول بنگاه های اعتباری با نقدینگی مورد نیاز اقتصاد جویا شدیم.

معاون نظارتی بانک مرکزی معتقد است: «انرژی ما در کشور بیش از اندازه لازم و معمول برای بازرسی و نظارت بر عدم رعایت ضوابط بعضاً دست و پاگیر هدر می رود. در صورتی که باید با فرهنگ سازی و تدوین و اعلام مقررا منطقی و برآمده از مکانیز‌های اساسی اقتصاد و آموزش اقدامات پیشگیرانه، نیاز به نظارت، برخورد، تنبیه و مسائل حاشیه ای تشنج آفرین را به حداقل ممکن برسانیم. واقعیت این است که نظارت نمی تواند در همه موارد همه معضلات را حل کند. پس ابتدا باید قوانین و مقررات را درست و دقیق طراحی کنیم».

افزایش تعداد شعبه یا تعداد مجوز بانک؟ حمید تهرانفر بحث چالشی تعداد بانک‌ها را به عنوان نمونه بیان داشت و تاکید کرد: «اساسا تعداد بانک ها و مؤسسات اعتباری را نیاز اقتصاد و تمایل فعالان اقتصادی تعیین می کند. هیچ‌کس نمی‌تواند در خلا و اتاق‌های دربسته و فارغ از تمایلات درونی و القائات درست یا غلط پیرامونی، تعداد مناسب بانک‌ها را برای کشور حدس بزند. باید اجازه داده شود تمایل بازار و نیاز اقتصاد به وجود بانک در مراجع حاکمیتی انعکاس داده شده و ورود پیدا کنند. اگر ورد بانک‌های جدید را متوقف کنیم تقاضای شعب بیشتری را از بانک‌های فعال خواهیم داشت.

در حال حاضر در کشور 35 بانک با 22 هزار شعبه وجود دارد اما در واقع اگر 3000 بانک داشتیم که هریک با 10 تا 15 شعبه فعالیت می کردند وضع ما به مراتب بهتر بود و نظارت بهتری هم داشتیم. شعبه هر بانک در اصل برای این دایر می شود که نیاز مراجعان را برآورده کند.

صرفنظر از اینکه گفته می شود بانک ها برای اینکه ملک خریداری کرده باشند شعبه می زنند اما اگر شعبه مراجعه کننده نداشته باشد خود بانک به علت عدم سوددهی مطمئنا آن را جمع می کند». دایناسورهای غول پیکر شبکه بانکی وی تصریح کرد: «نظارت بر بانک های پرشعبه بسیار دشوارتر از بانک های پرتعداد اما کم شعبه است. هیچ مدیرعاملی نمی‌تواند تعداد انبوه شعب را به خوبی مدیریت کند.

یک بانک با 20 شعبه خیلی راحت تر کنترل و نظارت می شود و در صورت ورشکستگی یا بروز مشکل، نهادهای ناظر و حاکم خیلی راحت تر می توانند، پیامدها را مدیریت کنند اما وقتی بانک ها شبیه دایناسورهای غول پیکر در بازار پهن شوند دیگر هیچ کاری نمی توان کرد. از این رو نباید نگران تعداد بانک ها باشیم.

اتفاقا قانون خوبی که سال گذشته تصویب شد قانون اصلاح مواد 1، 6 و 7 قانون سیاست های کلی اصل 44 بود که بر اساس آن نمی توان حتی به دلیل اشباع بازار، مجوز بانک یا سایر موسسات اعتباری را متوقف کرد. واقعیت این است که اشباع بازار را تنها بازار تشخیص می دهد. یک عده از فعالان از بازار خارج می شوند و یک عده دیگر وارد بازار می شوند». نظارت یا دخالت؟ تهرانفر البته تأکید کرد: « نظارت عالی باید از بالا صورت بگیرد اما باید متوجه بود که نظارت با دخالت تفاوت دارد. متاسفانه ما در خیلی موارد از جمله فعالیت و کسب و کار آنها دخالت می کنیم و به همین دلیل هم موفق نیستیم. اگر 7 هزار موسسه اعتباری ایجاد شده به این معنی است که مردم نیاز به این تعداد درگاه خدماتی داشتند. هر یک از این صندوق ها و تعاونی ها به اقتصاد کمک می کنند و وظیفه جمع کردن و هدایت نقدینگی از بازار را انجام می دهند. این موسسات هم از دل بازار ایجاد شده اند. قرار نیست این روش ایجاد از درون بازار را خراب کنیم. تجربه هم نشان داده مواردی را که به صورت دستوری و از بالا تحمیل کردیم، ناموفق بوده است و شواهد متعددی از آن را می‌توان آشکارا در محیط زندگی‌ خودمان به راحتی ببینیم».

وی ادامه داد: «اصل ماجرا این است که ما باید ترجیح بازار را بپذیریم. باید به بازار احترام بگذاریم و با سیاست هایمان به بازار یاد بدهیم اگر روش های درست را رعایت کرد ما هم از او حمایت می کنیم و اگر رعایت نکرد محکوم به شکست و خروج از بازار و تحمیل مجازات است و نظارت عالی خواهیم داشت. مکانیسم تعیین قیمت در بازار واقعی کشور را که آزاد است باید به نوعی در بانک‌ها هم وارد کنیم.»

سپرده گذاران، اکثریت خاموش شبکه بانکی معاون نظارتی بانک مرکزی به ماجرای تعیین نرخ سود اشاره کرد و گفت: «فضاسازی های فراوانی علیه تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات انجام شد. این فضا سازی ها از طرف سپرده گذاران نبود. آنها هیچ تریبونی ندارند در حالی که منابع را آنها می آورند اما اکثریت خاموش هستند. این همه سر و صدا از سوی یک عده محدود مصرف‌کننده منابع است که در واقع می گویند ما تسهیلات می خواهیم، نرخ سود پایین می خواهیم و وثیقه هم نمی دهیم و به نام تولید منابع بانک ها را می برند. این گروه قدرت فراوانی دارند. اگر اینطور نبود و سپرده گذاران هم تریبون داشتند و می‌توانستند نرخ‌های ترجیحی سپرده‌های خود را از برخی تریبون‌ها اعلام کنند و موثر باشند در این حالت نرخ سود بهتر تعیین می شد». راه جلوگیری از فساد چیست؟

وی در پاسخ به این پرسش که بهترین راه جلوگیری از اخلال در اقتصاد و نظام بانکی کشور بدون توسل به روش های دستوری چیست، گفت: « بهترین راه جلوگیری از فساد این نیست که تشکیلات گسترده بازرسی ایجاد کنیم؛ کافیست مناسبات اقتصادی را با تفکر درست تعریف کنیم. به طور مثال برای اینکه پدیده قاچاق کالا را از بین ببریم کافی است قیمت داخل و خارج کالا یکسان شود. یعنی سود حاصل از قاچاق را کاهش دهیم تا خودبخود این موضوع حل می شود. در کشورهای پیشرفته هر بانکی برای تسهیلات و سپرده نرخ خود را دارد. هر یک شرایط مناسب برای خود را تعریف کرده اند.

این سپرده گذار و البته وام‌گیرنه است که با توجه به نرخ‌های اعلام‌شده سود سپرده، بانک را انتخاب می کند. وام‌گیرنده بعد از آن دیگر نرخ سود تسهیلات آن بانک را پذیرفته است. در چنین شرایطی مقام ناظر بر نرخ سود نظارت نمی کند بلکه بر نحوه اجرا وصداقت آن بانک در ارائه همین نرخ نظارت می کند. از طرف دیگر مقام ناظر در چنین بازاری فقط باید مراقب باشد بانک با تعیین نرخ سود تسهیلات، امکان و توانایی پرداخت را دارد یا نه. اگر یک جریان دوسویه برقرار شود ما می توانیم بازار را هدایت کنیم هنوز درگیر چرخ دنده های تعیین نرخ خدمات و نرخ سود هستیم. نظارت در کشور ما به بهترین نحو انجام می شود. تنها بانک مرکزی هم بر شبکه بانکی نظارت نمی کند بلکه دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اقتصاد و چندین مرجع نظارتی دیگر با تشکیلاتی گسترده در حال نظارت و کنترل شبکه بانکی هستند اما در واقع سیستم نادرست است و ما از اصل موضوع غافل مانده ایم». میزان چرا منحل شد؟

تهرانفر در تشریح علت انحلال مؤسسه میزان گفت:« موسسه میزان از ابتدا تحت نظر بانک مرکزی نبود یعنی آن ساختارهایی که مد نظر ما بود در این مؤسسه پیاده نشده بود. ضمن اینکه مدیران آن تبحر بانکی زیادی نداشتند. این موسسه مبلغ قابل توجهی به پدیده شاندیز وام داده بود که همین مورد نیز انحلالش را تسریع کرد. با مشکلاتی که برای شرکت پدیده به وجود آمد میزان هم به مشکل خورد. همین هم عامل اصلی انحلال آن شد. بنای بانک مرکزی انحلال نیست و اگر موسسه غیر مجازی در حال فعالیت باشد و ضوابطی را که ما به او اعلام می کنیم، بپذیرد. دلیلی نمی بینیم که به آن مجوز ندهیم».

وی افزود:« فقط کافی است بانک ها و موسساتی که باقی مانده اند بپذیرند الزامات و خواسته های بانک مرکزی را قبول دارند و اجرا می کنند. اگر این پذیرش اتفاق بیفتد قطعا در کمترین زمان ممکن این مشکل حل خواهد شد. در مورد 6 موسسه نور و ثامن و آرمان و افضل و ثامن الحجج و توسعه که بزرگ ترند موضوع کاملا مشخص شده و تقریبا انتهای مسیر قابل رویت است. اما ما با تعداد قابل توجهی از موسسات روبرو هستیم که هنوز آنها را نمی شناسیم».

همکاری نیروی انتظامی، گام اصلی ساماندهی بازار غیرمتشکل معاون نظارتی بانک مرکزی با توسل به یک مثال سعی کرد موضوع نظارت را کمی ملموس تر کند و گفت: «چطور می پذیریم که داروخانه ای بدون مجوز مشغول بکار شود و دارویی تقلبی بفروشد که منجر به خسارات جانی شود؟ اگر این اتفاق بیفتد به سراغ وزارت بهداشت می رویم، اگر وزات بهداشت از فعالیت این داروخانه بی خبر باشد. کدام نهاد است که باید این فعالیت ها را زیر نظر بگیرد و به محض آغاز بکار برخورد کند؟ به نظر می‌رسد این کار تنها در حوزه اختیارات همکاران اداره اماکن نیروی انتظامی است.

ما انتظار داریم همانطور که اداره اماکن به اغذیه فروشی ها و همه فعالیت های دیگر ورود می کند در مورد این فعالیت‌های بانکی و پولی هم نظارت و موارد تخلف را به بانک مرکزی اعلام کند. در حال حاضر نهادهای مختلفی قبول کرده اند که با بانک مرکزی همکاری کنند؛ اداره اماکن، اداره آگاهی و قوه قضائیه همکاری می کنند. وزارت تعاون تفاهم کرده است که دیگر مجوز جدید صادر نکند که بعدا توقع نظارت و کنترل و حمایت نداشته باشد. به نظرم رسانه ها هم باید تا جایی که ممکن است اطلاع رسانی کنند که در گام اول مردم سپرده های خود را به سمت بدون مجوزها نبرند و در گام دوم این ارگان ها و نهادها وظایف خود را به درستی انجام دهند». خبرانلاین
https://akhbarbank.com/vdceno8x.jh8nxi9bbj.html
مشاهده نظر مخاطبان
غفورحلمی
United States
اگر موسسه میزان مجوز نداره ومنحل کردین چرا شعب میزان الان فعال هستن و در یکی ازشعب هم بسته نشد میزان تعدادی قابل توجهی ازشعبش استیجاری هستن لاقل شعبهای استیجاری راباشعبی که ملک مال خودموسسه میزان هست ادغام کنید تاپول سپرده گذاران به تاراج نرودیاحقوق مفت به کارمندان بی لیاقت و بی مسئولیت داده نشود که دید شده شعب میزان به جای اینکه پول قسط را بریزن به حسابی که هیئت تسویه دربانک صادرات باز کرده پول قسط راخودشان میگیرن وبا سند برداشت ازحساب خودشان پول قسط را بین خودشان تقسیم کرده وکسی که این قضیه را دیده میگن دستور پرداخت نداریم فقط حواله میدیم خدالعنت کند باعث بانیش را وهمچنین کارمندای میزان را
همدردی با غفور
آقا غفور اوضاع خراب تر از آنست که فکر می کنی ........................................
امیر
Netherlands
آقا اینا رو ول کن . کی پول میدین این و بگین ....
محمد
Iran, Islamic Republic of
اخبار بانک خجالت نمیکشی هر چرت و پرت ادم بی سوادیو چاپ میکنی
محمد
Iran, Islamic Republic of
ذره ای شعور و فهم در کامنت شما نیست برادر
محمد آقا کتک خور ما ملس ولی آنقدر از مرام نداشته ات مایه نگذار..................
"در مورد 6 موسسه نور و ثامن و آرمان و افضل و ثامن الحجج و توسعه که بزرگ ترند موضوع کاملا مشخص شده و تقریبا انتهای مسیر قابل رویت است." حالتون خوبه آقای تهرانفر؟؟؟؟؟ توسعه که مجوز دارد. نکنه میخواهید مجوز توسعه را لغو کنید؟؟؟؟؟
فرقی نمیکنه براشون توسعه که مجازه ولی مشکل داره با به قول خودشون غیر مجازهای دیگه..فقط ریاستشون مهمه
شمشادی
جناب تهران فر یک پیشنهاد عملی و بسیار کارا از انجا که بازرسان داخلی بانک ها بنا به علل گوناگون از جمله تطمیع وتهدید وسایر موارد اقدام به گزاراش موارد تخلف نمی نمایند لذا پیشنهاد می شود بانک مرکزی تشکیلاتی منسجم از بازرسان تمامی بانک ها ایجاد و از انها به عنوان بازرسان مامور به خدمت برای بازرسی در سایر بانک ها استفاده کند به طور مثال با وجود چندین رییس حوزه وبازرس در یکی لز مدیریت های یکی از بانک های اصفهان چندین فساد عمده بانکی از جمله فساد بزرگ برادران ر صورت گرفته که بنا به دلایل اعلامی در بالا نی باشد
از بیرجند
سپرده گذار اکثریت خاموش نظام بانکی !!نظارت یا دخالت !! متاسفم آقای تهرانفر دیگه برای این حرفا دیرشده وسپرده گذار ان بی گناه میران به خاک سیاه نشستند از بی نظارتی وسیاسی کاری بانک مرکزی
وقتی که پرونده اختلاس بانک های دولتی روی میز قوه قضائیه هست شما چه توجیهی برای برای سایر موسسات دارید؟
منتقد عملکرد بد آقای تهرانفر
آقای تهرانفر آن سبو بشکست آن پیمانه ریخت . مثال جالبی زدید .در یک شهرستان یک لوازم یدکی تابلویی زده بود بنام داروخانه لوازم یدکی بلافاصله از واحد نظارت بر درمان به مغازه فوق اخطار داده شد سریعا کلمه داروخانه را از سر در پاک کند . اگر اطلاع ندارید و می خواهید از زیر بار مسئولیت بخاطر اشتباهتان در مورد موسسه نامیزان فرار کنید لطفا فرافکنی نکنید شما می توانید وباید اهرم نظارتی داشته باشید وگرنه جایگاه شما و بانک مرکزی مفهوم خود را از دست می دهد . این طریقه تجزیه وتحلیل از مرد شماره 2 بانک مر کزی کمی توجیه پذیر نیست . اگر مسئولین اجرایی بخواهند حتی یک موسسه در دورترین نقطه کشور نمی تواند فعالیت نماید همانطوریکه مطلع هستید از میان این همه کسب حتی در شهر کوچک صد هزار نفری بالغ بر ده هزار کسب یکی بدون مجوز سه روز نمی تواند فعالیت کند بعد میگویم موسسات با آن تابلو های عریض وتحویل ما ندیدیم چگونه شروع به فعالیت کردند
اقای محترم میزان از صادرات خراسان بیشتر پول داشت اون وقت شما میگی موسسه کوچکی بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟بگو میخواییم از طریق موسسات بانک های خودمون چاق کنیم. اگه راست میگی میدادید به بانک هایی مثل دی که چند وقته منتظر اجازه شماست؟؟؟؟؟؟
نمکی کاشانی
با سلام خدمت جناب اقای تهرانفر با توجه به وجود انواع فساد وتخلف های گوناگون بانکی انطور که از شواهد انر بر می اید بنا به دلایل تطمیع وتهدید وپست وپاداش و.... بازرسان بانک ها در بانک خود کارایی لازم را ندارند لذا پیشنهاد می شود بانک مرکزی بازرسان بانک ها را به عنوان مامور به خدمت بکار گرفته واز انها جهت بازرسی در سایر بانک ها استفاده کند زیرا تجربه نیز نشان داده چاقو دسته خود را نمی برد وبازرسان بانک ها نمی گذارند تخلفات بانکشان به مراکز نظارتی درز پیدا کند با توجه به موارد بالا
حسین
Iran, Islamic Republic of
ایشان رجوع کنند به اطلاعیه ساماندهی تعاونی های اعتباری آزاد مورخ 17اسفند1389بانک مرکزی که صراحتاً به میزان اجازه استفاده از عنوان موسسه مالی اعتباری را داده . خوب شد آقای تهرانفر این قانون جدید را اعلام فرمودند که با عوض شدن هر دولتی مسئولیتی در قبال کارهای دولت قبلی ندارد .پس آقای روحانی هم باید همان اول کار یارانه ها را قطع می کرد و می گفتند یارانه مربوط به دولت قبله به ما مربوط نیست هر کی یارانه میخواد بره از آفای احمدی نژاد بگیره .بابا یک کم شرم و حیا هم خوب چیزیه .الان ما سپرده گذارای میزان باید بریم یقه اداره اماکن رو بگیریم ؟فقط دارن ما رو پاس کاری می کنن . تو این دولتم هیچ کس جوابگو نیست .
سپرده گذار بدبخت
بانک مرکزی می گوید بی مجوزها ارث گذشتگان هست و ما با آنها کاری نداریم دقیقا اتفاقی که در خصوص میزان رخ داده و بانک مرکزی با بی مسیولیتی تمام از زیر بار این مسیولیت شانه خالی می کند شما بانک مرکزی را با این شرایط تخویل گرفتع اید و بسیار بی انصافی است که تمام امور را به دولت قبل ارجاع داده و خود از زیر بار مسولیت شانه خالی کنید و قکری به حال ساماندهی شرایط کنونی موسسه میزان نکنید ر
ع
خدا یا خودت یاری کن ..
نظارت مورد بسیار مهمی است . اگر پروژه هایی که دچار مشکل شده اند مورد کنکاش قرار گیرند . فاکتور قصور عمدی یا سهوب در ایجاد مشکل پر رنگ ترین است . در نظام پولی کشور نیز هر بحرانی از ضعف نظارت نهاد نظارتی ناشی می گردد . بانک مرکزی در ماجرای موسسه میزان به لحاظ کنترل نظارتی که طی 14 سال با برنامه یا بدون برنامه در دولت های قبل انجام شده بود نه تنها از مردم دلجویی نکرد بلکه متاسفانه مردم ستمدیده را مقصر اعلام نمود .
mehdi
دوستان عزیز در خبرگزاری مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخزر در مورد موسسه میزان فرمودند که بانک مرکزی هنوز پیگیری حفظ حقوق مردم در این رابطه را اعلام نکرده و حتی یک برنامه زمان‌بندی شده‌ای نیز برای تعیین تکلیف این موضوع مشخص نکرده است.میتونید خبر کامل تو سایت ایسنا بخونید خبر مال امروز.
تقیان
بانک مرکزی اول باید پدریش ثابت کنه بعد به فرزندانش کا بانک ها باشند امر ونهی بکند الان بانک ها به دلیل اینکه روی پدر معنوی خود که بانک مرکزی باشد هبچ حیابی باز نکرده اند وبه همین دلیل این اولاد ناخلف هر کدام شروع کرده اند ساز نا کوک خود را می زنند لذا بانک مرکزی باید شدت عمل به خرج داده وچند تا از ابن بانک های متخلف را یک گوشمالی در خور اعمال ویاور چند از مدیران انها را استاد کند تا بچه های دیگه سر عقل وحساب بری بیفتند
مقصر اصلی بانک مرکزیه..اکثر مردم فکر میکردن موسسات مجوز دارن که فعالیت میکنند
احمد
میزان منحل شد تا مسیولان بانک مرکزی به غیر متعارف ترین سبک به مردم بفهمانند به سمت غیر مجازها نروند.حال مهم نیست در این بین مردم به چه مشکلاتی گرفتار شوند...
مشهد و خراسان
امروز میزان قربانی شد و با توان ایستادگی کرد و مسیر موسسات رو هموار کرد و بانک مرکزی رو از موضعش عقب راند
مشکل میزان داره حل میشه و این جز لطف خدا چیز دیگه ای نبود
بدبخت شده
میزان امگر مجوز ندارد چطور 15 سال در این کشور با 110 شعبه کار بانکی میکند آقای سیف و تهرانفر مردانه نميتوانند بگویند زورمان به رئیس دولت سابق نرسید
همتی
اقای تهرانفر بعد 15سال یادت اومده میزان مجوز نداشت.چرا مردم و کارمندها باید تاوان بی تدبیری مجموعه بانک مرکزی رو بدهند.بالاخره خدا جوابتون رو میده.اگه راست میگین با سرمایه گذارموافقت کنین تا همه به ارامش برسن یا با بانک های که اعلام امادگی کردن ادغامش کنین.
اره راست میگه خبر نداشتن برای همین165میلیارد تومن سپرده قانونی گرفتن.خوب اخه ی حرفی بزن بهت نخندند ملت.براتون متاسفم
موهام سفید شد تو جوونی از بس استرس بهم وارد شد
خدایا تو رو به وجود امام هشتم قسم مقصر بدبختی مردم بیکاری کارمندان سهامداران و تمام کسانی که به صورت غیر مستقیم با وجود میزان زندگی میکردن رو به سزای کارشون برسون به شکلی که همه مردم متوجه بشن ما که دیوونه شدیم
Iran, Islamic Republic of
اینو خوب اومدی
سپرده گذاران، اکثریت خاموش شبکه بانکی

معاون نظارتی بانک مرکزی به ماجرای تعیین نرخ سود اشاره کرد و گفت: «فضاسازی های فراوانی علیه تعیین نرخ سود سپرده و تسهیلات انجام شد. این فضا سازی ها از طرف سپرده گذاران نبود. آنها هیچ تریبونی ندارند در حالی که منابع را آنها می آورند اما اکثریت خاموش هستند. این همه سر و صدا از سوی یک عده محدود مصرف‌کننده منابع است که در واقع می گویند ما تسهیلات می خواهیم، نرخ سود پایین می خواهیم و وثیقه هم نمی دهیم و به نام تولید منابع بانک ها را می برند. این گروه قدرت فراوانی دارند. اگر اینطور نبود و سپرده گذاران هم تریبون داشتند و می‌توانستند نرخ‌های ترجیحی سپرده‌های خود را از برخی تریبون‌ها اعلام کنند و موثر باشند در این حالت نرخ سود بهتر تعیین می شد».
سپرده گذارمیزان
به همین راحتی کلی آدم بدبخت شدن به خاطر سوئ مدیریت حالاه هیچکس به فکر حل مشکل نیست
Iran, Islamic Republic of
مشکل شما با پدیده ومیزان است سپرده گذاران چه گناهی دارند یا امام رض داد ما را از انها بگیر لطفاچاب کنید
امیرحسین
Netherlands
مگر خدا به مردم بی پناه رحم کند.
mahdi
حالا آخرش چی ؟ همه می دانند که از ابتدا چه کسانی و برای چی مقصرند .الان که مشکل بوجود آمده چرا یک فکر اساسی نمی کنیدسپرده گذاران میزان تا کی صبر کنند در این میان فقط سپرده گذار بدبخت بیچاره شده .مسئولین میزان که میزون میزونند.بانک مرکزی هم که سپرده گذار میزان رو گوشت قربونی فرض کرده از این مسئول به اون مسئول پاسش می دن.
شهروند
من یک کارگر بخش مثلا تولیدی هستم . با یک کارفرمای ذزد . اگر اقتصاد کارش را درست انجام دهد مردم در تولید سرمایه گذاری می کنند نه اینکه حاصل و دسترنجشان را به موسسات بدهند و نزول دریافت کنند. شما هم موسسات را منحل کنید هم خودتان راحت شوید و هم ملت.....
کافیست بدانی خدا می بیند ... مردم همیشه مظلوم هستند...
اكبر
جناب تهران فر چرا سر و سامان دادن به مشكلات دولت گذشته وظيفه شما نيست اگر وظيفه شما نيست پس وظيفه چه كسي است.آيا دولت بعد هم مي تواند بگويد مشكلات اين دولت وظيفه ما نيست آيا اين اظهارات نتيجه اي جز هرج و مرج در پي نداردآقاي تهران فر آيا درست است كه سپرده گذاران ميزان را قرباني اهداف خود كنيد.
الف
Netherlands
احسنت
تازه ترین اخبار