۰
اخبار بانک:معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: نرخ سود فعلی برای شرکت های لیزینگ شکننده است و با این شرایط لیزینگ ها تعطیل یا ورشکسته خواهند شد. بر اساس گزارشی که بزودی بانک مرکزی به شورای پول و اعتبار ارائه می کند برخی محدودیت های لیزینگ ها برداشته و نرخ سود رقابتی می شود.
حمید تهرانفر امروز در همایش لیزینگ و اقتصاد مقاومتی از فعالیت ۳۵ شرکت لیزینگ دارای مجوز و ۶ شرکت در شرف دریافت مجوز خبر داد و گفت: دارایی این شرکت ها ۶ هزار میلیارد تومان است. مقایسه دارایی شرکت های لیزینگ با ۸۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور نشان می دهد که سهم لیزینگ ها کمتر از یک درصد است که باید افزایش یابد.

معاون نظارتی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه شرکت های لیزینگ می توانند به بازوی قدرتمندی برای تامین مالی در کشور تبدیل شوند، افزود: در شرایط کنونی دارایی ۶ هزار میلیارد تومانی ۴۱ شرکت لیزینگ در مقایسه با ۱۸۴ هزار میلیارد تومان دارایی بانک ملی به عنوان بزرگترین بانک کشور خیلی اندک و در برابر ۱۴۰۰ میلیارد تومان دارایی کوچکترین بانک کشور هم کمتر است.

وی افزود :‌ دارایی شرکت های لیزینگ ۵۰ درصد رقم ۱۲ هزار میلیارد تومان حجم تولید دو شرکت ایران خودرو و سایپا است که بیشترین همکاری را با لیزینگ ها دارند.

معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به بند ۹ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که در آن تکلیف نظام مالی تشریح شده است، گفت: بانک ها در ایران بیشترین نقش را در تامین مالی دارند؛ اما در سایر کشورها بازار سرمایه و سرمایه گذاری خارجی نقش اساسی در تامین مالی ایفا می کنند.

تهران فر، تنوع بخشی در نظام تامین مالی را از سیاست های بانک مرکزی بیان کرد و گفت: لیزینگ ها می توانند نقش موثرتری در بازار تامین مالی ایفا کنند. نتیجه فعالیت موثر شرکت های لیزینگ در بازار بین بانکی، شکوفایی اقتصادی خواهد بود.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: فعالیت شرکت های لیزینگ در فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک بهترین راه کاهش فشار بر مردم به ویژه زوج های جوان است.

تهران فر با اشاره به اینکه بخش اعظم فعالیت لیزینگ‌ها، واسطه گری میان تولید کننده و مصرف کننده نهایی است، افزود: لیزینگ به فروش تولیدات داخلی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد ملی و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی کمک می کند.

معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین درباره برخی نگرش های منفی به نظام مالی از جمله لیزینگ ها و برخی محدودیت های این شرکت ها گفت: اگر ما به عنوان ناظر خوب عمل کنیم آمارهای فعالیت لیزینگ ها نیز بهبود خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر لیزینگ ها با نظارت بر موسسات مالی و بانکی به دلیل اینکه سپرده نزد آنها نیست، متفاوت است، گفت: از شرکت های لیزینگ توقع داریم با مدیریت کارآمد مبالغی را که به عنوان پیش پرداخت از مشتری برای خرید ابتدایی دریافت می کنند نظام مند و از ضوابط خاص پیروی کنند.

معاون نظارتی بانک مرکزی همچنین از ارائه گزارش بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار برای اصلاح مصوب این شورا در خصوص لیزینگ ها خبر داد و گفت: نرخ سود فعلی برای شرکت های لیزینگ شکننده است و با این شرایط لیزینگ ها تعطیل یا ورشکسته خواهند شد. بر اساس گزارشی که بزودی بانک مرکزی به شورای پول و اعتبار ارائه می کند برخی محدودیت های لیزینگ ها برداشته و نرخ سود رقابتی می شود.

همچنین حجت الاسلام مصباحی مقدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم در این همایش با تاکید بر لزوم افزایش نقش لیزینگ در تأمین مالی اقتصاد کشور گفت: صنعت لیزینگ می تواند با جمع آوری نقدینگی خرد و تزریق این منابع به فعالیت های اقتصادی در جهت اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کند.

وی درباره اصلاح قانون عملیات بانکداری بدون ربا افزود: اصلاح این قانون از حدود هشت سال قبل در دستور کار مجلس قرار گرفت و در دولت قبل نیز تدوین پیش نویس لایحه آن با مشارکت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و بانک ملی آغاز شد؛ اما با وجودی که رئیس جمهور سابق درباره نهایی شدن آن وعده داده بود اصلاح قانون بانکداری بدون ربا محقق نشد و کار به دولت یازدهم رسید.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه یک فوریت طرح مجلس برای اصلاح قانون بانکداری بدون ربا ابتدای امسال به تصویب رسید، افزود: پس از انتشار این خبر دولت و بانک مرکزی نیز اعلام کردند که در حال تدوین لایحه ای در این باره هستند که اخیراً پیش نویس این لایحه به ما ارائه شده اما هنوز در دولت به تصویب نرسیده است.

مصباحی مقدم همچنین با تشریح کارکردهای صنعت لیزینگ به عنوان یکی از ابزارهای مهم تأمین مالی برای تأمین مالی خرید کالا، خودرو و سایر فعالیت های اقتصادی گفت: استفاده از این روش تأمین مالی می تواند کاربردهای گسترده ای داشته باشد اما هنوز جایگاه خود را در ایران پیدا نکرده است. تأمین مالی با روش لیزینگ فواید خوبی برای شرکت لیزینگ و مشتری دارد و در مجموع این فعالیت کمک به اقتصاد کشور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: یکی از اقداماتی که شرکت های لیزینگ می توانند انجام دهند انتشار اوراق بهادار با هدف تأمین منابع مالی است به این صورت که وجوه خرد نزد مردم با هدف تأمین سرمایه فعالیت های اقتصادی جمع آوری شود. در این زمینه تاکنون فعالیت کمتری صورت گرفته که باید شرکت های لیزینگ به آن ورود کنند.

وی با تاکید بر لزوم حرکت در جهت برنامه اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد ایران از ابتدای انقلاب به دلیل تحریم ها و بویژه در چهار سال گذشته دوران سختی را پشت سر گذاشت اما کشور مقاومت کرد و این مقاومت تجربه مفیدی بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی و جلوگیری از خام فروشی و ضربه پذیری اقتصاد افزود: یکی از ظرفیت های اقتصادی کشور وجود ۸۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور است که باید ساماندهی و استفاده بهینه شود.

مصباحی مقدم گفت: بانک ها، موسسات مالی و شرکت های لیزینگ می توانند با دادن مشوق هایی منابع خرد نزد مردم از قبیل طلا، ارز و ریال را جمع آوری کنند و از این سرمایه عظیم در جهت تأمین مالی فعالیت های اقتصادی استفاده کنند.
https://akhbarbank.com/vdce7v8x.jh8pvi9bbj.html
تازه ترین اخبار