۰
دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۲
بین الملل/

صنعت آلمان خواستار ورود جمعی به ایران بعد از تحریم

اخبار بانک: موسس یک شرکت تجهیزات حفاری تونل در جنوب آلمان مثل بسیاری دیگر از شرکت ای آلمانی به دقت در حال آماده شدن برای روزی است که ایران درهای تجارت را بگشاید.
صنعت آلمان خواستار ورود جمعی به ایران بعد از تحریم
به گزارش خبرنگار «اخبار بانک» به نقل از بیزینس اینسایدر، موسس این شرکت مارتین هرنکنکت به تازگی به تهران سفر کرده و با مقامات صنعت نفت و آب و فاضلاب دیدار کرده است پیش از اعمال تحریم ها این شرکت با ۷۲ سال سابقه به نام موسس خود (Herrenknecht) سالانه ۱۰ میلیون تا ۱۵ میلیون یورو معادل ۱۱ تا ۱۷ میلیون دلار تجارت با ایران انجام می داد.

این شرکت دفتر خود در ایران را با پیش بینی روزی که توافق هسته ای انجام شود نگه داشته است. مارتین در گفتگو با رویترز خاطر نشان کرد که از وجود پروژه ها اطلاع دارد و آماده زمانی است که تحریم ها برداشته شوند.

با نزدیک شدن مذاکرات ایران به موعد روز سه شنبه یکی از مقامات ارشد آلمانی می گوید: "مثل مسابقه است همه سعی می کنند در خط اول باشند تا زمانی که صدای شلیک آغاز مسابقه را بشنوند. همه تلاش می کنند امکان معتبر بودن روابط قدیمی را ارزیابی کنند. آیا می توانند به اشخاصی که می شناسند اطمینان کنند یا باید روابط جدیدی ساخت؟"

وابستگی های تجاری ایران و آلمان تاریخچه ای قدیمی از قرن ۱۹ دارد.

آلمان بر خلاف روسیه و بریتانیا سابقه امپریالیستی در منطقه نداشته و این باعث جذاب تر شدنش می شود. در دهه ۱۹۳۰ شرکت های آلمانی تقریباً در تمامی پروژه های صنعتی اصلی ایران از جمله خط آهن سراسری ایران حضور داشتند.

اما در زمان تحریم چین، امارات، کره جنوبی، ترکیه و هند جای آلمان را برای تجارت با ایران پر کردند. صادرات آلمان به ایران از ۴.۴ میلیارد یورو در سال ۲۰۰۵ به ۱.۸ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۳ کاهش داشت.

مقامات آلمانی دو نام فولکس واگن و دایملر را در بین کسانی که در تلاش برای ورود به ایران هستند معرفی کردند.

فولکس واگن اعلام کرد هنوز هیچ فعالیتی را در ایران را از سر نگرفته است و دایملر گفت به دقت در حال بررسی وضعیت ایران است که البته هر معامله یا ورود با حصول توافق ممکن می شود.

بخش خصوصی ایران با تحریم رمق خود را از دست داد. تحریم ها دسترسی به تجارت خارجی را محدود کرد و به همین دلیل بخش خصوصی ایران تشنه سرمایه گذاری است. در حال حاضر اقتصاد بیشتر تحت اداره صادرات نفت و گاز و بخش دولتی است.

وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در حال برنامه ریزی سفری به تهران در این ماه است که هنوز مورد تایید وزات نیست.

یکی از منابع نزدیک به دولت آلمان در مورد یک دوراهی می گوید: "صنایع آلمان واقعاً خواهان ملحق شدن همگانی به ایران هستند و نگرانی آنها ورود فرانسوی ها و آمریکایی ها پیش از آنهاست. اما اگر الان هم وارد شوند شاید ایران تصمیم بگیرد که توافقی در کار نباشد و از تمام فرصت ها برای آرام کردن تب صنایع آلمان استفاده می کنیم."
https://akhbarbank.com/vdcdox0s.yt0kz6a22y.html
تازه ترین اخبار