۰
اخبار بانک: مدیرعامل یک کارگزاری گفت: اگر سازمان بورس تا سامان یافتن وضعیت دو بانک تجارت و صادرات صبر می کرد که نماد هر سه بانک در یک روز گشایش یابد بهتر بود اما اکنون باید تلاش کند تا گزارش های این دو بانک سریع تر ارائه و بازگشایی آنها انجام شود.
انتظار یک کارگزار بورس از نحوه بازگشایی نماد بانک ها

به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، محسن محمدی مدیرعامل کارگزاری مهر اقتصاد ایرانیان به قابل پیش بینی بودن وضعیت شاخص با بازگشایی نماد بانک ها اشاره کرد و اظهار داشت: همانطور که از قبل هم قابل پیش بینی بود بازگشایی نماد بانک ها تأثیر زیادی بر افت شاخص گذاشت. البته وضعیت پیش آمده نباید ملاک کاملی برای قضاوت در خصوص بازار باشد اما این موضوع مورد توجه سرمایه گذاران است.

وی ادامه داد: تصور می شود هر کدام از بانک هایی که قرار است بازگشایی شوند 1000 واحد افت برای شاخص در پی داشته باشند. هر چند بهتر بود گشایش نماد هر سه بانک در یک اتفاق می افتاد اما اکنون با توجه به اینکه این موضوع میسر نشد بهتر است متولیان بازار سرمایه هرچه سریعتر اقدام به بازکردن نمادها کنند تا این تأثیر فرسایشی بر روان بازار ادامه پیدا نکند.

این کارگزار تصریح کرد: یکی از دلایل ادامه روند افت سهام بانک ملت عدم اطلاع و آگاهی کافی سرمایه گذاران از وضعیت بازار در صورت بازگشایی نماد دو بانک دیگر است. در صورتی که تعیین تکلیف بانک ها زودتر انجام و بازار از ابهام خارج شود، تصمیم گیری برای فعالان بازار سهل و ممکن می شود.

محمدی در خصوص سهم متولیان بازار برای این تعیین تکلیف و خروج بازار از این پیچیدگی ها گفت: به نظر می رسد دست اندرکاران بورس باید تلاش کرده تا علاوه برسرعت بخشیدن به روند باز شدن نمادها، با ایجاد فرهنگ سازی و گفت و گو با شرکت ها برای حمایت از سرمایه گذاران خرد و جمع آوری صف های فروش بعد از بازگشایی نماد بانک ها اطمینان نسبی را نیز در این مرحله به بورس بازگردانند. مورد دیگری که از متولیان بازارسرمایه انتظار می رود این است که باید سهامداران و سرمایه گذاران را قانع کنند که همه بازار صرفا در نمادهای بانکی خلاصه نمی شود و باقی سهم ها نباید تحت تأثیر وضعیت بانک قرار گیرند.

وی در خصوص اینکه علت عدم بررسی یکباره صورت های مالی همه بانک توسط بانک مرکزی و دیگر نهادهای نظارتی برای تسریع در روند بازگشایی نمادها و اینکه همه نمادها در یک روز گشایش یابند چیست ؟ گفت: بخشی از موضوع به تعامل بانک ها با بانک مرکزی برمی گردد، برای مثال بانک ملت با آن به تفاهم رسیده و صورت های مالی را طبق مدل مدنظر بانک مرکزی ارائه کرده اما بانک صادرت و تجارت موفق به تفاهم با آن نشده اند.

این مقام مسئول ادامه داد: به نظر می رسد بانک مرکزی باید از اهرم فشار خود استفاده کند زیرا در این میان سرمایه گذاران و سهامداران خرد تحت فشار هستند. در این بین اگر سازمان بورس نیز تا سامان یافتن وضعیت دو بانک تجارت و صادرات صبر می کرد که نماد هر سه بانک در یک روز گشایش می یافت بهتر بود اما اکنون با توجه به اینکه روند اوضاع اینگونه پیش نرفته باید تلاش کند تا گزارش های بانک تجارت و صادرات سریع تر ارائه و بازگشایی آنها نیز انجام شود.

محمدی در خصوص پیش بینی عملکرد 12 ماهه شرکت ها اظهار داشت: نمی توان گفت گزارش عملکرد این دوره بهتر از گذشته است اما مانند صورت های 6 و 9 ماهه که روند امیدبخشی داشت به نظر می رسد این دوره نیز عملکرد نسبتا خوبی ارائه کند. با توجه به اینکه در اقتصاد نفتی کشور با افزایش نرخ نفت، مقداری گشایش به وجود آمد اثرات آن در صورت های مالی 6 و 9 ماهه دیده شد بنابراین به نظر می رسد در گزارش های 12 ماهه نیز این تأثیرات مشاهده شود.

https://akhbarbank.com/vdcdkx0k.yt0zx6a22y.html
تازه ترین اخبار