۰
۱
پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۶
گزارش/

بعد از تحریم چه بازارهایی برای ایران باز می شود؟

اخبار بانک: از زمان اعمال تحریم ها، ایران تلاش کرد با کشورهای خاورمیانه ای بخصوص امارات متحده عربی روابط تجاری برقرار کند.
بعد از تحریم چه بازارهایی برای ایران باز می شود؟
به گزارش خبرنگار «اخبار بانک»، امارات مهم ترین شریک تجاری ایران است. وزیر اقتصاد امارات در ماه ژوئن اعلام کرد حجم تجاری با ایران در سال ۲۰۱۴ به ۱۷ میلیارد دلار افزایش داشته است اما نسبت به ۲۳ میلیارد سال ۲۰۱۲ همچنان کمتر است. مازاد تجاری امارات در سال ۲۰۱۴ به ۱۳۰.۸ میلیارد دلار رسید.

نایب رئیس شورای بازرگانی ایران در دبی، حسین حقیقی گفت:" انتظار دارد بعد از برداشته شدن تحریم شاهد افزایش تجارت باشیم."

به اعتقاد وی در سال اول بعد از تحریم کل تجارت ایران با امارات ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

ایران برای دور زدن تحریم های اعمال شده از سوی غرب از ذخایر نفت و گاز استفاده کرد و روابط اقتصادی خود با کشورهای آسیایی را تقویت کرد بخصوص با اقتصادهای کلیدی منطقه مثل چین و ترکیه.

آسیا در تجارت خارجی ایران رتبه اول است و ۸۷ درصد از صادرات ایران را دریافت کرده و ۶۹ درصد از واردات به ایران را تشکیل می دهد.
اروپا در رتبه دوم قرار دارد و ۱۱ درصد صادرات از ایران و ۲۸ درصد واردات به این کشور دارد.

اما ظاهراً معاملات با آمریکا نزدیک به هیچ بود و صادرات به این کشور ۰.۳ درصد و واردات فقط ۲ درصد بود.

جالب است که تجارت ایران با آفریقا هم ضعیف است. بطوری که این منطقه فقط ۲ درصد صادرات ایران را دریافت کرده و ۰.۱ درصد به ایران واردات داشته است. این نشان دهنده رابطه ضعیف ایران و آفریقا است.

شرکای تجاری ایران در حوزه خلیج فارس از جمله کویت، بحرین و عمان در پرتو توافق هسته ای افزایش می یابد.

و با اطمینان می توان گفت با مطرح شدن توافق اقتصاد ایران رو به رشد و تقویت خواهد بود.

کارشناسان بر این باورند که با عبور از این مرحله ایران روابط گسترده ای را با کشورهای غربی آغاز خواهد کرد و به ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی بلوکه شدن در اثر تحریم ها دسترسی پیدا خواهد کرد.

بعلاوه درهای ایران هم به روی کشورهای غربی باز می شود و آنها مجاز به کار در بازار داخلی ایران می شوند.

رابطه اقتصادی ایران با کشورهای عرب زیاد تغییر نخواهد کرد زیرا نفت و گاز بزرگترین بخش اقتصاد ایران را تشکیل می دهد و همین روال در کشورهای عربی هم وجود دارد. اما انتظار می رود تنوع و گوناگونی فعالیت های اقتصادی ایران به صنایع و خدمات هم گسترده شده و مثل کشور ترکیه شود.

بعلاوه امارات جایگاه خود بعنوان شریک اصلی تجارت با ایران را از دست می دهد و بسیاری دیگر از کشورها نظیر ترکیه برای موقعیت در این بازار با امارات به رقابت می پردازند. اما ایران باید با دیگر فعالان اصلی در خاورمیانه مثل چین رقابت کند.

ایران فناوری صنعتی را از آمریکا و اروپا وارد خواهد کرد.

ایران در سازمان تجارت بین المللی عضو خواهد شد که این کشور را در مسیر جدیدی قرار خواهد داد و در آن اصلاحات ساختاری، قانونی و اقتصادی اجرا خواهد شد.

ایران فناوری های تولید گاز جدید را از اروپا و روسیه خریداری می کند. بزرگترین ذخایر گاز جهان در این منطقه واقع شده و می تواند بدین ترتیب همزمان با ارتقا فناوری به تولیدکننده اول گاز برای اروپا تبدیل شود.

اروپا و آمریکا فعالان اصلی معدن کاری و تولید هستند و ایران به دنبال تجارت با آنها بعد از برداشته شدن تحریم ها خواهد بود.

با این وجود اروپا و آمریکا فقط در زیرساخت ها و صنایع ایران سرمایه گذاری نمی کنند بلکه ایران با جمعیت ۸۰ میلیون نفری خود تبدیل به بازار بزرگی برای کالاهای مصرفی اروپایی و آمریکایی می شود.
Albawaba
https://akhbarbank.com/vdcdkn0s.yt0kx6a22y.html
مشاهده نظر مخاطبان
×اقتصادهای کلیدی مثل ترکیه ×. ههههههههه نمردیم و فهمیدیم ترکیه خیلی کلیدی هم شده . عزیز جان ترکیه برای امثالهم کلیدی است و گرنه در جهان حتی شلغمی هم به حساب نمی آید .
تازه ترین اخبار