۱
۱۶
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۱
گزارش اخبار بانک/

رئیس شعبه موفق در بانک کیست؟

بحران مدیریت شعبه ای بانکها در ایران به یک عادت تبدیل شده و افراد با سابقه های کم و زیاد طی برخی روابط و بی تدبیری ها،قدم در عرصه ای بسیار مهم گذاشته اند که خود نمی دانند پیشرفت و سود دهی بانک و یادگیری پرسنل به این مهم گره خورده است.
رئیس شعبه موفق در بانک کیست؟
امید است روزی شعب بانکهای ایران نه با برخی بازنشستگان بی حوصله و نه با جوانان بی تجربه که خالی و افرادی ( جوان یا بازشسته )با تدبیر و باسواد و تربیت کننده در مسندکار قرار گیرند.

گام یک :شناخت اهداف بانك :

فلسفه وجودي بانك نيز همانند سايربانكهاو سازمانها ، ارائه خدمات مطلوب و مورد نياز به مخاطبين خود يعني مشترياني است كه به دليل رقابت تنگاتنگ بين شعب بانكي و موسسات مالي و اعتباري و... از گستره وسيعي در حق انتخاب برخوردار ميباشند . از اين جهت مشتريان ترجيح ميدهند مكاني را به عنوان كارگزار در فهرست منتخبيتن خود منظور نمايند كه بتوانند خدماتشان را به گونه اي برجسته ،برتر، سريع و مطمئن توام با احترام به مشتري عرضه دارد .

صاحب نظران اصول بازاريابي و مديريت بازگاني اعتقاد دارند:
"مهمترين فرد در هر سازمان مشتري است .او هيچگاه به ما وابسته نيست بلكه ما به او وابسته ايم . مشتري نه تنها مانع كار ما نيست ، كه هدف كار ما است . ما با خدمت به او در حق او لطف نكرده ايم ، بلكه او با در اختيار قراردادن چنين فرصتي به ما لطف ميكند . نبايد با مشتري بحث كرد و يا با او به مسابقه عقلي پرداخت . هيچ كس در بحث با مشتري برنده نميشود .

مشتري كسي است كه خواسته هاي خود را براي ما به ارمغان مي آورد و وظيفه ماست كه اين خواسته ها را سودمندانه پاسخ دهيم . سودمند براي مشتري و سودمند براي ما"
" نقل از كتاب اصول بازار يابي ، فليپ كاتلر"

گام دوم : وفاداري به بانك :
اعتقاد و علاقه مندي به بانك از ضرورتهاي اوليه كاميابي در درك متقابل بين بانك و شما در پيشبرد امور تلقي ميگردد. در اينصورت است كه با افزايش صبر و تحمل روساي شعب نقش آنان در مواجه با مشكلات و حل آنها ضريب اطمينان بيشتري را به خود اختصاص ميدهد .

گام سوم : تسلط بر مهارتهاي مديريتي :
در اين گام پيش بيني ميشود تسلط روساي محترم شعب به تعدادي از مهارتهاي مديريتي ، توان و اثر بخشي و كارائي مديران شعب را به نحو قابل ملاحظه اي افزايش دهد كه به اختصار ميتوان بيان نمود:

۱. در دنياي پر رقابت كنوني مدير نمي تواند تنها با تكيه بر مهارتهاي فني موفق شود . او بايد از نظر روابط انساني نيز از مهارت و توانائي بالائي برخوردار باشد.

۲. مديران شعب ترتيبي مي دهند كه كارهاي شعب به وسيله خود و با همكاري ساير كاركنان انجام شود . آنان تصميم مي گيرند ، و كارهاي ديگران را هدايت مي كنند، تا اهداف بانك تامين شود.

۳. مدير علاوه بر وظايف اصلي خود ( هماهنگ كننده ، كنترل كننده ، هدايت كنندگي نيروها و برنامه ريزي ) ايفا گر نقش هاي متفاوتي خواهد بود:

• رابطه : برقراري ارتباط با خارج از بانك و نظارت بر همه اموري كه منجر به برقراري ارتباط با دنياي خارج مي شود.

• مديران در نقش اطلاع رسان به كاركنان :مديران شعب با ارسال پيامهاي شفاهي به كاركنان و ابواب جمعي ، تشكيل جلسه و دادن پيامهاي فوري به افراد ، دريافت اطلاعات از طريق مجله هاي و روزنامه ها، اخبار مربوط به ميزان سپرده ها و نحوه عمل ساير بانكها در خصوص جذب منابع و مصرف آن را براي بهبود مديريت شعب به اطلاع همكاران مي رسانند.

• روساي شعب به عنوان نماينده بانك :رياست شعبه مي تواند فهرست اهم برنامه ها ،سياستها ،فعاليت ها و نتايج اقداماتي كه از سوي هيات مديره تدوين و مجاز شناخته شده است را پس از انجام هماهنگي هاي لازم در اختيار سايرين بگذارد .

• مدير خلاق و نو آور:رئيس شعبه براي ايجاد تغيير و تحول در بانك به تحقيق و بررسي مي پردازد و با استفاده از فرصتها و امكانات موجود ،پيشنهادات و طرحهاي خود را جهت بهبود امور ارائه مي كند .

• مسئول رفع بحران :هنگامي كه در شعبه مسائل مهم و ناگهاني روي مي دهد روساي شعب با هماهنگي هاي مربوطه مسئول ارائه راه حلها و اقدامات لازم ميباشند .

بديهي است متانت رفتار و مناعت طبع رياست شعبه و پرهيز از عكس العمل هاي سريع در برابر رفتارهاي ناهنجار تعدادي از كاركنان ، اثر مثبت غير قابل انكاري را بر ساير همكاران بجا خواهد گذاشت كه نوعي آموزش غير مستقيم تلقي مي شود.

گام چهارم :هدايت نيروي كار ناهمگون :
مديران شعب بايد قادر به هدايت نيروي كاري، كه از نظر خصوصيات فردي با يكديگر متفاوت هستند ، باشند بدين ترتيب مديران بايد بياموزند كه فلسفه رفتار يكسان با افراد را به فراموشي بسپارند و لازم است به تفاوت هاي آانها توجه بيشتري معطوف کنند و به تدريج آنان را متقاعد سازند كه مورد توجه مديريت هستند، تا بدين منوال ضمن افزايش بهره وري افراد،خلاقيت و نوآوري آنان را موجب شوند.

گام پنجم : تفويض اختيار توام با نظارت و كنترل مستمر:
مديران شعب بايد موضوع واگذاري اختيارات به كاركنان را كه در آن مسئوليت كارها به اين افراد محول مي شود،تجربه و بكارگيرند و به طرق غير مستقيم مسائل را تحت كنترل خود در آورند .

گام ششم : مشاركت كاركنان در امور شعبه :
ضرورت دارد روساي شعب، كاركنان را بيشتر در اداره امور شعبه مشاركت دهند . هدف از اجراي اين رويه تشويق و ترغيب كاركنان به دادن تعهد و مشاركت آنان در موفقيت بانك است .

بدين ترتيب افراد در كار اداري خود از آزادي عمل بيشتري برخوردار ميگردند و كنترل هاي لازم را بر زندگي كاري خود اعمال مي کنند . اين عمل انگيزش و افزايش بهره وري كاركنان را به همراه خواهد داشت ، اما ناگفته نماند كه برقراري اين روش بستگي به ارزيابي مدير شعبه از وضعيت و ظرفيت فرهنگي افراد تحت پوشش دارد كه مي بايست آموزشهاي لازم تدارك ديده شود.

گام هفتم : توجه به اثربخشي كارگروهي در شعبه :
درك اين موضوع حائز اهميت است كه عملكرد يك واحد سازماني ( اداره ، سرپرستي حوزه و يا شعبه ) نتيجه كار تيمي افراد است . بدين نحو ميتوان گفت كه :

- دستيابي به هدف در يك كار گروهي در نتيجه عملكرد يكايك افراد امكان پذير ميباشد.

- در يك گروه مجوع تلاش و كوشش يكايك افراد از مجموع عملكرد اعضاء كاركنان

اتفاق مي افتد، بدين معنا كه : نتيجه كار تيمي ۱+۱=۳ بيشتر است و در نتيجه هم افزائي هميشه بيشتر از نتيجه كار تك تك اعضاء گروه است .

- مسئوليت پاسخگوئي به عملكرد در گروه شعبه متوجه تمام افراد خواهد بود.

- تمام اعضاي شعبه مهارتهائي دارند كه كار يكديگر را تكميل ميكنند و نتيجه ايده آل حاصل مي گردد.

- نتيجه آنكه :اداره يك شعبه همانند يك تيم امكان پذير است بنابراين مربي اين تيم ( رئيس شعبه ) الزاما مي بايست داراي خصوصياتي از قبيل خلاقيت ، نوآوري ، تحليلگري ،وارسي كننده ،مشاور و هماهنگ كننده باشد. روساي محترم شعب از طرق آموزشهاي مورد نياز بايد سعي كنند كاركنان شعبه را به عضويت تيم شعبه درآورند.

گام هشتم : رئيس شعبه در مقام رئيس بنگاه اقتصادي :

رئيس شعبه به عنوان مسئول يك موسسه اقتصادي و تخصصي موظف است با مطالعه كتاب ،روزنامه،مجلات ،مقالات اقتصادي ، روزنامه هاي محلي و آمارها ، اطلاعات مفيد جامع و كامل در خصوص اهداف ،خدمات وساير مسائل بانكداري ، سطح بينش كاركنان را افزايش دهد و همچنين جوابگوي مخاطبين باشد.

گام نهم : رئيس شعبه در نقش مشاور مشتريان :
روساي شعب در مقام مشاور مشتري با احاطه بر دستورالعمل ها و ضوابط اجرائي انواع سپرده ها و تسهيلات اعطائي، و ساير خدمات بانكي و همچنين توان مالي مشتريان ،باید اطلاعات كامل را در اختيار آنان قرار دهند به نحوي كه مشتريان قادر باشند در جهت تامين نياز خود برنامه ريزي مناسب را با انتخاب يكي از روشهاي سپرده گذاري اتخاذ کنند .

گام دهم : تحليل هزينه ها و درآمدها :
روساي شعب در حكم رئيس يك بنگاه اقتصادي محسوب ميشوند، كه هزينه هائي را متحمل و درآمدهائي را كسب مي کنند. از نقطه نظر اقتصادي شعبه اي موفق عمل مي كند كه بتواند ميزان هزينه ها را كنترل و درآمدهاي دريافتي را افزايش دهد.

به بياني ديگر تعيين نقطه سر به سر شعب به صورت ماهيانه يا فصلي تصويري گويا از درون فعالیت ها و توان جذب منابع توسط شعبه ارائه ميكند كه به سادگي و با در نظر گرفتن شاخصهاي مورد اشاره ،شعبه خواهد توانست موقعيت نسبي خود را حتي در مقايسه با ساير بانكها مستمرا با كمك آمارهاي مقايسه اي تخمين بزند.

بنا براين مديريت شعبه اي داراي عملكرد اقتصادي موفقي خواهد بود كه بتواند در توازن تركيب منابع جذب شده درصد سهم سپرده هاي ارزان قيمت را نسبت به ساير سپرده ها و درآمدهاي حاصله از ارائه خدمات را به ميزان قابل توجه افزايش دهد.

گام يازدهم : مديريت مشتري :
هدايت مشتريان غير سودده و تمركز برروي مشتريان برتر اداره موثر مشتري يكي ديگر از وظايفي می باشد كه به عهده رئيس شعبه محول شده است .

بدين معنا كه يكي از وظايف مهم روساي شعب شناسائي و برقراري ارتباط فعال با مشترياني است كه خواهان ارائه خدمات مطلوب و سريع ميباشندو در اين مسير مي بايست به جلب و جذب اينگونه مشتريان اهتمام ورزند.

گام دوازدهم : مشاركت رئيس شعبه در كار تيمي كاركنان :
حضور فعال رئس شعبه در شعبه ، ضمن دراختيار گرفتن نبض اداره شعبه سبب مي شود كه از نارسائيها ي احتمالي آگاه شده و راه حل مناسب را به موقع ارائه کند. در بعضي از مواقع ايجاب مي كند كه رئيس شعبه به عنوان يكي از اعضا تيم در كار ابواب جمعي خود سهيم شود و با آنان همكاري لازم را به منظور تسريع در انجام امورمشتريان اعمال كند .

گام سيزدهم : ضرورت اعمال مديريت باجه :
تدبير استفاده مناسب از خدمات تمامي كاركنان شعبه در مواقع پر ازدحام كاري و در كمك به همكاران پشت باجه به منظور ارائه خدمات سريع به مشتريان يكي ديگر از وظايف مهم روساي شعب در اعمال مديريت باجه است.

گام چهاردهم :جانمائي يا طرح استقرار ميزهاي همكاران:
رئيس شعبه موظف است به منظور تسريع در انجام امور مشتريان، ترتيبي اتخاذ کند كه مبناي ارتباط كاري همكاران ميزهاي كاري آنان نيز به نحو مقتضي در شعبه استقرار يابد . تا بدين ترتيب ضمن كاهش زمان معطلي مشتريان و تسريع امور بانكي ، كارائي شعبه در پاسخگوئي به ازدحام مشتريان افزايش يابد.

گام پانزدهم : توجه به آراستگي و بهداشت شعبه :
توجه و نظارت بر بهداشت و آراستگي دروني و بيروني شعبه از نكات مهم ديگري است كه موردتوجه مشتريان قرار مي گيرد و ضرورت دارد روساي شعب براي اين موضوع اهميت ويژه اي قائل گردند.

* نویسنده: وحید فدایی مرکیه
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه رشت
https://akhbarbank.com/vdcc40qi.2bqim8laa2.html
مشاهده نظر مخاطبان
امیر رکنی
Iran, Islamic Republic of
مقاله های بسیار خوب و اموزنده ای از جناب اقای وحید فدایی در سایت شما قرار می گیرد من به نوبه خود از ایشان تشکر می کنم.
امیر رکنی
Iran, Islamic Republic of
90 درصد رییس های شعبات بانکها هیچی حالیشون نیست و به روز نیستند و از خدمات بانک خودشون هم بی اطلاع هستند همه شون هم با پارتی بازی رییس شدند نه لیاقت داشتن نه مدیریت میدونند ....کارمند بانک
باصفا
Iran, Islamic Republic of
۹۰ درصد کارمندان هم فقط ادعا دارند.در کار خود که کوچکترین آن تکریم مناسب مشتریان است توانایی ندارند.۹۰ درصد توان خود را صرف این میکنند که مرتب بگویند حقشان خورده شده،نمی دانند که بروز توانایی خود به خود ارتقایشان را فراهم میکند.این گروه نه خود به کارشان اهمیت میدهند و نه با همیشه ناراضی بودن ،نمیگذارند دیگران به کارشان برسند.حتی مشتریان هم از این گروه گله مند هستن
ل
همه حرفای شمادرست .امااین روزابیشترافرادبی تجربه درراس کارقراردارن
Iran, Islamic Republic of
با سلام خدمت دوست عزیز ؛ امروزه افراد جوان قوی هستند که زیر نظر افراد بازنشسته اموزش دیده اند اگر همه چیز بر اساس ضوابط باشد این مشکلات حل می شود
سلام همكارمحترم، يكمي منصفترباش،
اينهمه تندي زيبنده يك ( بانكدار) نيست!
بنظرمن ماهمه بانكداريم نه كارمندبانك! نگاهمون رو تغييربديم جايگاه زيادتاثيري نداره
س
سلام

افراد تجربه کاری راباید ازکدام روشهای حرفه ای در بانکهای ایران کسب کنند .
میثم مومن زاده
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوست عزیزم جناب آقای فدایی.از اینکه چنین مقاله های آموزنده و پر محتوا را در این سایت جهت استفاده عموم قرار می دهید سپاسگزارم. امیدوارم در تمام مراحل زندگی موفق و پیروز باشید.
Iran, Islamic Republic of
ممنون آقا میثم گل
Iran, Islamic Republic of
عالي بود
ميلاد حيدري
Germany
باسلام
يه سوال داشتم، رييس شعبه جهت جذب مشتري درشعبه ي جديد چه اقداماتي روبايستي انجام بده?
راهکارهاي شما چيه?
باتشکرازمقاله خوبتون
فرهنگ
بسیار مقاله خوبی بود
عقیل دشتی
عالی بود دوست عزیز من بعنوان یک رئیس شعبه از شما تشکر میکنم
س.ح
بسیار عالی سپاسگذارم
محسن
ممنون ازنوشتارشما
محمود رستمی
Iran, Islamic Republic of
سلام وخسته نباشید. بسیار عالی، استفاده کردیم.
تازه ترین اخبار