۰
شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۰۰

پست بانک، جهادگر اقتصادی است

فيروز رحيمي
بر اساس سنت مرسوم و حسنه چند سال اخیر نسبت به نام گذاری هر سال در ابتدای آن بمنظور تعیین الویت ها و جهت گیری های حرکت کشور در تمامی شئون نظام ، از سوی مقام معظم رهبری صورت می گیرد. بر همین منوال سال جاری نیز از سوی ایشان تحت عنوان « جهاد اقتصادی» نامگذاری گردید که حاکی از اهمیت موضوع اقتصاد کشور بعنوان یکی از زیربناها و سرفصل های اصلی توسعه همه جانبه کشور است. در این راستا سازمان ها، دستگاه ها و وزارتخانه ها بمنظور حرکت در مسیر شعار تعریف شده تلاش خود را صرف حرکت جهادی در رسیدگی به موفقیت های اقتصادی بکار گرفته اند. 

مفهوم « جهاد اقتصادی » خصوصاً کلمه جهاد یک تعبیر استعاره گونه و دارای معانی و دلالت های خاصی است. کلمه جهاد معمولاً به نوعی تلاش مقدس اطلاق می شود و یکی از کلماتی است که در گفتمان دینی، معنا پیدا می کند و همیشه صبغه ی تقدس را در درون خودش دارد. 

لذا بر اساس این مفاهیم مقدس از جهاد، کار کردن برای مسائل اقتصادی، پیشرفت و آبادانی و عمران کشور با آن تلفیق می شود و جایگاه متعالی و ارزشی پیدا می نماید. چرا که با آثار و نتایج آن ایجاد زمینه دسترسی آسان آحاد مختلف مردم یک سرزمین به امکانات مادی، معیشتی و ایجاد رفاه لازم برای بهرگیری مناسب از نعمت های خدادادی در راستای تحقق جامعه عدالت محور و تقویت زمینه های اعتقادی و باورهای دینی مردم و گام نهادن در مسیر جامعه آرمانی فراهم می شود. 

این موضوع مسئولیت سنگینی را بر عهده تک تک مسئولان و مدیران جامعه می گذارد تا با استفاده از ظرفیت های معنوی، انسانی و فرهنگی کشور نسبت به تبلور عینی برکات کلمه جهاد در جای جای این مرز و بوم اقدام نمایند. 

در راستای تحقق این اصل مهم دینی و ملی؛ پست بانک ایران نیز با عزم راسخ گام در مسیر مقدسی گذاشته و به عنوان اولین اقدام در این طریق مبادرت به تدوین برنامه محوری در شبکه بانک همراستا با شعار « جهاد اقتصادی » با مضمون « جهاد اقتصادی؛ حضور موثر در مناطق محروم و روستایی » نموده است. 

هر چند فعالیت های جهادی پست بانک ایران در عرصه فعالیت های بانکی و پولی که بخشی مهم از اقتصاد کشور محسوب می شود در اهداف تاسیس بانک رقم زده شد و تا امروز با ایجاد ۱۴ هزار و ۵۰۰ شعبه و دفاتر خدمات بانکی شهری و روستایی نمود عینی پیدا کرده است. 

اگر بپذیریم کلمه جهاد همیشه برخورد با مانع و رفع آنرا مورد توجه قرار داده و بر آن تاکید و تصریح دارد، یکی از جهاد های عظیم شناسایی موانع توسعه اقتصادی کشور است،با تحقق ثمره تلاش مدیران و کارکنان و شبکه بزرگ بانک در سطح کشور گام های موثری در این زمینه برداشته شد که نشان از درایت ، دوراندیشی و باور قلبی مجموعه تلاشگران پست بانک در این زمینه دارد. بطوریکه مهمترین دستاورد این فکر در کارنامه تلاش آن شناسایی عوامل کم برخورداری و محرومیت مناطق روستایی و دور افتاده کشور به عنوان مهمترین موانع توسعه یافتگی اقتصادی جامعه ایران است. 

لذا برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های پست بانک ایران به درستی این مانع بزرگ را نشانه رفته و تلاش دارد بتدریج با حمایت مجموعه دولتمردان و نمایندگان خانه ملت بتواند نسبت به کاستن از حجم موانع و از میان برداشتن آن ها اقدام نماید. 

هر نوع جهادی از جمله در حوزه اقتصاد نیازمند طراحی نقشه عملیاتی است تا بر اساس آن نیروها و بخش های ذی سهم در آن مشخص شده و آرایش هر کدام در این مجموعه و نقشی که ایفا می نمایند تعریف گردد و لذا دستگاه های اجرایی،دستگاه های قانونگذار، نهاد های قضایی، بخش های مردمی، بخش های غیر انتفاعی و خصوصی کشور در این آرایش مورد توجه قرار دارند و با راهبردی که از سوی دستگاه های سیاستگذار مشخص می شود، یک آرایش جهادی به خود می گیرند. 

پست بانک ایران بدلیل جایگاه قانونی خود به عنوان بازوی موثر دولت در رفع محرومیت ها و خلاء های موجود در بخش های محروم و کم بر خوردار روستایی با تمامی نیروهای حاضر در آرایش جهاد اقتصادی ارتباط و تعامل نزدیک دارد و نیازمند پشتیبانی و حمایت بیش از بیش از سوی نهادهای مذکور می باشد. 

چرا که پرداخت یارانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر از روستائیان، در هر ماه و کسب رتبه پنجم در شبکه بانکی کشور، پرداخت سود سهام عدالت ۲ میلیون و ۷۴ هزار نفر و کسب رتبه اول، پرداخت حقوق ۱۸۵ هزار نفر از مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره) بصورت ماهانه، پرداخت مستمری ۱۳۰ هزار نفر از مستمری بیگیران تامین اجتماعی در ماه، دریافت ۱۲۰ میلیون فقره انواع قبوض، ثبت ۱۲۶ میلیون تراکنش خدمات بانکی، صرف یک هزار و ۷۴۹ میلیارد ریال هزینه جهت راه اندازی ۱۰ هزار دفتر، افتتاح سه میلیون و ۵۳ هزارفقره انواع حساب های بانکی، اعطاء ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال تسهیلات و ایجاد حداقل ۱۰هزار شغل به تبع آن و جذب ۴ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال پول در حوزه مناطق روستایی از طریق دفاتر خدمات بانکی روستایی بخشی از تلاش جهاد گونه کارکنان پست بانک ایران بوده که جز با حمایت ها و پشتیبانی های نهاد های حاکمیتی حاضر در آرایش جهاد اقتصادی از جمله دولت و مجلس شورای اسلامی میسر و قابل تحقق نبوده و ادامه آن نیز نیازمند استمرار این حمایتهاست . 

علاوه بر این ، ایجاد و بهره برداری از ۶ هزار دفتر خدمات بانکی روستایی در قالب برنامه قانون پنجم توسعه کشور مصوب گردیده است که تکالیف سنگینی برای پست بانک در ادامه مسیر خدمت خود متصور می نماید. 

بنابر این ادامه روند خدمت رسانی پست بانک ایران در مناطق محروم و روستایی کشور که سهم قابل ملاحظه ای از خدمات بانکی و پولی کشور را به استناد کارنامه عملکرد آن به خود اختصاص داده است جز از مسیر ماندن در بدنه دولت و خروج آن از فهرست شرکتهای قابل واگذاری سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی کشور ،میسر نخواهد بود ؛ چرا که حضور در این مناطق بدلیل فقدان سود آوری مورد انتظار در حوزه مالی و بانکی برای بانکهای خصوصی و بنگاههای اقتصادی کشور جذاب نمی باشد. 

مروری بر اهداف کلی طرح ایجاد و بهره برداری از دفاتر پیشخوان دولت در قالب ICT روستایی که خدمات بانکی پست بانک نیز در چارچوب آن عرضه می شود، این حمایت را بیش از پیش مورد تاکید قرار می دهد که عبارتند از :
- ارائه خدمات دولتی در قالب پیشخوان دولت بدون مراجعه روستائیان به شهرها
- افزایش سطح دسترسی روستاییان به خدمات پایه پولی و بانکی از طریق توسعه نقاط تماس
- جلوگیری از رشد جمعیت و شلوغی شهرها بر اساس مهاجرت از مناطق روستایی
- جذب سرمایه گذاری های بخش غیردولتی و ایجاد اشتغال در بخش خصوصی
- کاهش تصدی گری دولت و افزایش بهره وری
- کاهش تردد مردم و جلوگیری از افزایش آلودگی های زیست محیطی
- ایجاد بستر دولت الکترونیک
بنابراین سیر حرکت و تلاش شبکه پست بانک ایران در راستای چشم انداز افق ۲۰ ساله آینده اقتصاد کشور بوده و می کوشد بار صد کردن و شناسایی مزیت های نسبی کشور در این راستا، نسبت به تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه جهاد اقتصادی مبادرت کرده و فرصت های تولید در آمد و ثروت پایدار را برای تک تک فرزندان این مرز و بوم فراهم نماید. 

فيروز رحيمي
رئيس روابط عمومي پست بانك
https://akhbarbank.com/vdcbp.bsrrhb8uui.html
تازه ترین اخبار