۰
۴
جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۱

دشوارترین روزهای سال ۹۳ برای فعالان بانکی

تغییرات گسترده در لایه مدیران ارشد بانک ها از یک سو و افزایش التهابات در ارتباط با مؤسسات اعتباری در حال دریافت مجوز از سوی دیگر، روزهای پایانی اسفند را به دشوارترین روزهای سال ۹۳ برای فعالان بانکی تبدیل کرده است.
به گزارش تسنیم، شبکه بانکی کشور روزهای سختی را در واپسین ماه سال جاری پشت سر می گذارد؛ تغییرات گسترده ای در لایه مدیران ارشد بانک ها از یک سو و افزایش التهابات در ارتباط با موسسات اعتباری در حال دریافت مجوز از سوی دیگر، روزهای پایانی اسفند را به دشوارترین روزهای سال ۹۳ برای فعالان بانکی تبدیل کرده است. 

اگر چه با بررسی ریشه های پیدایش چنین شرایطی باید گفت بانک مرکزی نقشی در بحران های فعلی نداشته است، ولی بدون شک شیوه جدیدی که مدیران این نهاد برای تکمیل پروژه ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و مدیریت موسسات اعتباری فعال در بازار پول کشور در پیش گرفته اند در تشدید و تعمیق نگرانی های عمومی و پیچیده تر شدن مسائل نقش داشته و دارد. 

معاون نظارت بانک مرکزی در یکی از نخستین اظهارات خود پس از انتصاب، راهبرد بانک مرکزی را حل و فصل و تعیین تکلیف موسسات اعتباری فاقد مجوز به صورت چراغ خاموش اعلام کرد. اعلام این رویکرد به صورت آشکار از تغییر شیوه پر سر و صدا و عمدتا تبلیغاتی بانک مرکزی در دولت های نهم و دهم در رابطه با موسسات اعتباری بدون مجوز خبر می داد و این گونه القا می کرد که دیگر قرار نیست هر روز نام یکی از این موسسات در رسانه های عمومی توسط مسوولان بانک مرکزی برده شود و با افتخار از تعطیلی یا تنبیه آن سخن گفته شود. 

چنین رویکردی اگر چه می توانست برای ایجاد و حفظ آرامش عمومی موثر باشد، ولی اجرای نادرست آن نتایج مطلوبی به دنبال دارد؛ چرا که مدیران بانک مرکزی طی ماه های گذشته در راستای همین رویکرد از تشریح شرایط هر یک از موسسات اعتباری فعال در بازار پولی کشور خودداری کرده اند و همین سکوت، بازار گمانه زنی ها را در مورد این موسسات به شدت داغ کرده است تا جایی که در برخی شهرهای کشور و در مورد بعضی از این موسسات، نگرانی عمومی، اقدامات هنجار شکنانه ای را نیز به دنبال داشته است. 

مدیران بانک مرکزی، اما با وجود این اتفاقات و گسترش آن همچنان از تشریح شرایط این موسسات برای افکار عمومی طفره می روند. به این ترتیب کوچکترین شایعه یا شیطنت رسانه ای به بهانه ای برای نگرانی عمومی نسبت به امنیت منابع این موسسات و هجوم سپرده گذاران برای پس گرفتن پول هایشان از موسسات می شود. 

اتفاقی که این روزها در برخی شهرستان های خراسان رضوی شاهد آن هستیم به وضوح نشان می دهد که قدرت شایعات و سکوت عجیب بانک مرکزی تا چه حد می تواند به گسترش و ادامه نگرانی ها کمک کند. در چنین شرایطی به نظر می رسد مدیران بانک مرکزی باید هر چه سریعتر و به صورت شفاف به تشریح و تبیین وضعیت هر یک از این چند موسسه بپردازند تا نگرانی های عمومی با روشن شدن ذهن مردم برطرف شود. در غیر این صورت زیاد دور نخواهد بود اتفاقاتی که برای برخی موسسات افتاده است برای سایر این موسسات نیز تکرار شود.
https://akhbarbank.com/vdcb5wbf.rhb8wpiuur.html
مشاهده نظر مخاطبان
سالمند
قریب 50روز است که موسسه میزان در استان خراسان بخاطر سیاستهاوعملکرد اشتباه بانک مرکزی دچار بحران شده وسپرده گذاران هیچگونه دسترسی ب پپولشان ندارند.اگر این بحران هر چه زودتر رفع نگردد مطمعن باشید که همه موسسه ها یکی پس از دیگری. وسپس بانک های دولتی دچار بحران خواهد شد و همه مردم به سیستم بانکی اعتماد نخواهند کرد.امید است قبل از اینکه بحران همه گیر شده وبه استانهای دیگر کشیده شود مسئولین فکری بحال سپرده گذاران موسسه میزان بنمایند.
یادگار
Iran, Islamic Republic of
چطور نقش نداره بیا وضع موسسات را در مشهد تماشا کن بدبخت مردم اخه تاکی بقران خسته شدیم
ناشناس
من كارمند يكي از همين موسساتم واقعا اگر يكم وجدان اون بالا بالا ها هست الان وقت بيدار شدنشه همه داريم زير فشار له ميشيم فقط 10000 نفر مستقيم و غير مستقيم دارن از اين موسسه نون مي خورن هر روز كسايي كه سكته مي كنن و داريم مي بينيم هم از همكارا هم مردم.عيد و واسه ما كه عزا كردن
خدايا فقط خودت رحم كن
حسین
United States
عزیزم هدف این دولت توجه به بخش دولتی و برخلاف بقیه دولتها این دولت به بخش خصوصی توجهی نداره و تازه یکی یکی انها را در هر فعالیتی که باشند داره له می کنه .خدا ازشون نگزره .
تازه ترین اخبار