۰
اخبار بانک: در پی قطعی شدن عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام شرکت آسان پرداخت با نماد "آپ" در روز جاری ، کارگزاری آبان با ارایه تحلیل بنیادی، قیمت مناسب هر سهم این شرکت را برآورد کرد.
تحلیل بنیادی "آپ" و برآورد قیمت مناسب هر سهم از نگاه یک کارگزاری
به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، امروز دوشنبه 10 درصد سهام شرکت 100 میلیارد تومانی آسان پرداخت با نماد "آپ" در در بازار دوم معاملات بورس عرضه اولیه می شود. از این عرضه 100 میلیون سهمی، 40 میلیون سهم به کارکنان شرکت تخصیص دارد.

شرکت آسان پرداخت که پانصدمین شرکت بورسی است، اولین پیش بینی سود سال مالی اسفند جاری را با سرمایه اسمی 100 میلیارد تومانی، 1,468 ریال سود اعلام کرده و در عملکرد سه ماه اول سال 396 ریال  در عملکرد 6 ماهه 49 درصد معادل 721 ریال را پوشش داده است.

در این میان کارگزاری آبان ضمن تحلیل بنیادی این شرکت ، برآوردی از قیم مناسب "آپ" ارایه کرده است:

موضوع فعالیت

انجام امور انفورماتیکی و فناوری اطلاعات شامل ارائه خدمات رایانه ای اعم از سخت افزار، تولید نرم افزار و ارائه خدمات مخابراتی و اتوماسیون اداری و اتوماسیون صنعتی در حوزه پرداخت الکترونیک و ارائه خدمات پرداخت الکترونیک (psp) و عقد قرارداد با شرکت ها و ارگان های دولتی و خصوصی و شرکت در مزایده ها و مناقصات در زمینه موضوع فعالیت شرکت و خرید و فروش واردات و صادرات تجهیزات و سیستم های رایانه ای مرتبط با شبکه پرداخت و ارائه خدمات تجارت الکترونیک مجاز و ایجاد بسترهای فنی لازم برای ارائه آن و ارائه خدمات در کلیه زمینه های مرتبط با فناوری اطلاعات.

سرمایه و ترکیب سهامداران

سرمایه شرکت معادل ١٠٠٠ میلیارد ریال است.تغییرات سرمایه شرکت از سال ١٣٨٨ تاکنون به شرح جدول زیر است:

سهامداران شرکت به قرار جدول زیر است:

چشم انداز صنعت در ایران و جهان

تحقیقات اخیر visa نشان می دهد در سال های آتی تعداد بیشتری از مشتریان از تراکنش های کارت اعتباری استفاده خواهند کرد. همچنین در این گزارش امده است که در ١٠ سال آینده تعداد مشتریان بریتانیایی که با استفاده از کارت های نقدی پرداخت خود را انجام خواهند داد ٤٠٠ درصد افزایش خواهد یافت. در سال های اخیر استفاده از روشهای پرداخت الکترونیک شاهد رشد زیادی بوده و رفته رفته در حال کم کردن سهم استفاده از روشهای سنتی پرداخت مانند چک و پرداخت نقد است. بر اساس پیش بینی موسسه visa از روند صنعت در دهه آتی، پرداخت های موبایلی به عنوان یکی از مهمترین شیوه های پرداخت خواهد بود.

معرفی خدمات شرکت

برخی از مهمترین خدمات و فعالیت های شرکت آسان پرداخت پرشین در سال های اخیر به شرح زیر است:

نصب و پشتیبانی دستگاه های کارت خوان فروشگاهی(pos)

آسان پرداخت با دارا بودن نمایندگی از چندین شرکت تولید کننده از دستگاه های کارت خوان، یکی از ارائه دهندگان مشهور این دستگاه هاست و در قالب قراردادهای منعقده با مشتریان، بازاریابی، نصب، راه اندازی و پشتیبانی این پایانه ها را با بهره گیری از زیرساختی کشوری و شبکه بزرگ و مجربی از نمایندگان مقیم در تمامی استان ها بر عهده داشته و خدماتی برتر و متفاوت را ارائه و پشتیبانی می نماید. مشتریان مختلف از جمله بانک کشاورزی، سپه، تجارت، توسعه تعاون، صادرات و رسالت با هدف تامین پایانه های فروش خود با اسان پرداخت قرارداد منعقد کرده اند.  افزایش جایگاه های pod و نیز انعقاد قرارداد با بانک های معتبر از جمله استراتژی ها و برنامه های کلان در این حوزه بوده است به نحوی که معاونت امور مشتریان و معاونت عملیات psp  به طور خاص بر روی این خدمت تمرکز ویژه دارند.

عابر بانک همراه

پرشین سوییچ با همکاری اپراتورهای موبایل اقدام به راه اندازی سرویس پرداخت همراه بر روی سیم کارت های ایرانسل و همراه اول در بستر ussd نموده و شرکت اسان پرداخت نیز موفق شده است که سهم اصلی در در پرداخت به کمک بستر ussd را از آن خود کند. هدف از این سرویس افزایش ارائه خدمات در دور افتاده ترین نقاط کشور، در دسترس و رایگان بودن خدمات برای مصرف کننده، کمک به کاهش تردد های غیر ضروری در سطح کشور، کمک به کاهش حجم ترافیک و غیره است.

درگاه پرداخت اینترنتی(IPG)

شرکت اسان پرداخت تحت نظارت اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی و شرکت شاپرک، اقدام به راه اندازی درگاه پرداخت اختصاصی و ارائه ان به پذیرندگان نموده است. درگاه پرداخت اینترنتی آسان پرداخت قابلیت استفاده از کلیه کارت های عضو شبکه شتاب را دارد.

جایگاه شرکت در صنعت

در سال های اخیر شرکت آسان پرداخت پرشین  با ایجاد تنوعی چشمگیر در سبد محصولات و خدمات خود موفق به کسب جایگاهی مناسب در صنعت پرداخت کشور شده است. تلاش های مجدانه مجموعه در بهره گیری از آخرین تکنولوژی های صنعت و انعقاد قراردادهای همکاری متعدد با فعالان صنعت نقش پررنگی در افزایش سهم بازار این شرکت داشته است به طوری که از نظر سهم بازار بر حسب تعداد کل تراکنش ها در رتبه سوم قرار دارد و شرکت های به پرداخت ملت و سامان در رتبه های اول و دوم قرار دارند.

جدول زیر تعداد پایانه های آسان پرداخت را طی سال های اخیر نشان می دهد:

همانطور که در جدول بالا ملاحظه می شود سهم شرکت از کل پایانه های کشور در حال افزایش است به طوری که از ٣.٥ درصد در سال ٩٢ به ١٠.٣ درصد در هدف گذاری سال ٩٥ رسیده است.

نمودار زیر تعداد تراکنش های موبایلی (USSD) (بر حسب میلیون ریال)

تولید و فروش شرکت

شرکت برای سال ٩٥ فروش ٢١،٢٦٣ میلیارد ریال را برآورد کرده است که در شش ماهه نخست سال ٦٦ درصد بودجه را پوشش داده است و نسبت به سال قبل نیز با کاهش ٥ درصدی برآورد شده است. قسمت عمده فروش شرکت به فروش پین بر می گردد. ترکیب درامد عملیاتی شرکت در بودجه ٩٥ به شکل نمودار زیر است :

فروش پین در بودجه ٩٥ حدود ١٨ هزار میلیارد ریال براورد شده است که بیش از ٨٢ درصد از درآمد عملیاتی شرکت را به خود اختصاص می دهد و نسبت به سال قبل نیز با کاهش ١٢ درصدی پیش بینی شده است که دلیل آن مربوط به لغو انجام تراکنش های مالی بر روی بستر ussd از تاریخ ٠١/٠٧/٩٥ بر اساس ابلاغیه شورای امنیت بانک مرکزی بوده است.

شرکت عامل توزیع پین شارژهای اپراتورهای تلفن همراه(همراه اول، ایرانسل، رایتل، تالیا) بوده و درآمد فوق ناشی از مبلغ فروش شارژهای مربوط به همین شرکت ها است که بر اساس گزارشات دریافتی از سیستم پورتال شرکت در حساب ها ثبت خواهد شد. حاشیه سود درآمد فروش پین در سال ٩٣ و ٩٤ حدود ٢ درصد بوده است.

درآمد حاصل از بازاریابی، نصب و پشتیبانی pos هم حدود ١٨٠٠ میلیارد ریال براورد شده که با افزایش ٧٧ درصدی نسبت به سال قبل براورد شده و بابت قراردادهای منعقده با بانک ها و خرید حدود ١٣٨ هزار دستگاه pos طی سال ٩٥ و نیز تغییر الگوی درآمد کارمزد تراکنش های مربوط به شاپرک بوده است.

قسمت زیادی از این درآمد از بانک کشاورزی بوده که سهامدار عمده شرکت نیز است و در نسبتهای کوچکتر از بانک های سپه و رسالت است. حاشیه سود درامد حاصل از بازاریابی، نصب و پشتیبانی pos در سال ٩٤حدود ٥٩ درصد و در سال ٩٣حدود ٣١ درصد بوده است.

در شش ماهه نخست سال شرکت حدود ١٤ هزار میلیارد ریال درآمد عملیاتی داشته است که حدود ٩ هزار میلیارد ریال آن از درگاه تلفن همراه (ussd) و حدود ٥ هزار میلیارد ریال آن هم بابت درگاه دستگاه پایانه فروشگاهی (pos) می باشد و از بابت درگاه اینترنتی(IPG) هم درآمد ناچیزی داشته است.

بهای تمام شده کالای فروش رفته

بهای تمام شده کالای فروش رفته در بودجه ٩٥ حدود ١٩،٠٩٧ میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به سال قبل با کاهش ٨ درصدی همراه شده است و در شش ماهه نخست سال نیز ٦٦ درصد از بودجه محقق شده است.

از دلایل کاهش بهای تمام شده نسبت به سال قبل می توان به لغو انجام تراکنش های مالی بر روی بستر ussd از تاریخ ٠١/٠٧/٩٥ بر اساس ابلاغیه شورای امنیت بانک مرکزی اشاره کرد.  بهای تمام شده شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ١٣ هزار میلیارد ریال بوده است که بخش عمده آن به پین و اعتبار خریداری شده اختصاص دارد.

نمودار زیر ترکیب بهای تمام شده شرکت در شش ماهه نخست سال را نشان می دهد:

سربار ساخت و استهلاک هم مقدار ناچیزی از  بهای تمام شده کالای فروش رفته را به خود اختصاص می دهد.

ترازنامه

مجموع دارایی های شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ٢٥٠٠ میلیارد ریال بوده است که ٥٠ درصد آن به دارایی های جاری اختصاص دارد. دریافتنی های تجاری شرکت در شش ماهه با مبلغ ١٨٠٠ میلیارد ریال مهمترین قسمت دارایی های جاری می باشد  که نسبت به سال قبل ٩٩ درصد افزایش داشته است. حسابهای دریافتنی تجاری عمدتا از شاپرک بابت کارمزد تراکنش های شاپرک، بانک کشاورزی بابت قرارداد نصبف بازاریابی و نگهداری حساب تسویه پذیرندگان بانک کشاورزی و همچنین نگین تجارت اپامه می باشد. حدود ١٢٠٠ میلیارد ریال هم دریافتنی های غیر تجاری در شش ماهه نخست سال ثبت شده است که مهمترین آن به سپرده های موقت نزد بانک اقتصاد نوین و همچنین سپرده بیمه است.

پرداختنی های تجاری شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ١٥٠٠ میلیارد ریال می باشد که به تامین کنندگان کالا می باشد. شرکت spire، نگین تجارت آپامه و ...است.

صورت سود و زیان

آسان پرداخت با سرمایه ١٠٠٠ میلیارد ریال برای سال ٩٥ به ازای هر سهم ١،٤٦٨ ریال سود براورد کرده که در شش ماهه هم ٤٩ درصد از بودجه را پوشش داده است. شرکت در سال مالی قبل به ازای هر سهم ١،٦١٥ ریال سود محقق کرده بود که در سال جاری با ٩ درصد کاهش براورد شده است.

هزینه های اداری، عمومی و فروش شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ٢٤٥ میلیارد ریال بوده است که بخش زیادی از ان به هزینه تبلیغات، حقوق و دستمزد و پاداش و حق عضویت هیئت مدیره اختصاص دارد.

هزینه مالی در بودجه ٩٥ حدود ١٥٨ میلیارد ریال براورد شده است که در شش ماهه ٥٦ میلیارد ریال ان محقق شده است. هزینه مالی شرکت در بودجه ٩٥ با ٩٢ درصد افزایش نسبت به سال قبل برآورد شده است این افزایش با توجه به لزوم اخذ تسهیلات به منظور تامین مالی جهت پرداخت مخارج خرید دستگاه های pos است.

نسبت های مالی

نسبت های مالی شرکت طی چند سال اخیر در جدول زیر آمده است:

نسبت بدهی  شرکت طی سال های اخیر حدود ٤٦ درصد بوده است که نشان ثبات ساختار سرمایه شرکت دارد. بازده دارایی هاو حقوق صاحبان شرکت همراه با رشد سود خالص همواره روندی رو به رشد را طی کرده است.  حاشیه سود ناخالص شرکت نیز روندی مثبت را سپری کرده است و به ٧.٢ در سال ٩٤ رسیده است که نشان از حرکت مثبت و مداوم شرکت بر مدار صعودی دارد.

نتیجه گیری

شرکت در شش ماهه نخست سال حدود ٥٠ درصد از بودجه را پوشش داده و با نگاهی به گزارشات سال های اخیر در می یابیم درآمد شرکت همواره روندی صعودی را طی کرده و با توجه به افزایش تقاضای کاربران به منظور پرداخت های الکترونیک(pos,ussd,ipg) و با وجود فضای رقابتی موجود به نظر می رسد شرکت در مسیر رشد توانا باشد و بتواند سهم خود از بازار را افزایش دهد.

از مزیت های شرکت نسبت به دیگر رقبا می توان به ساخت بسیاری از نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز خود به جای خرید از دیگر شرکت ها اشاره کرد. این موضوع موجب کاهش هزینه های نگهداری و پشتیبانی خواهد شد.

با توجه به ماهیت دانش بنیان بودن شرکت، مدیران آن در صدد اخذ معافیت مالیاتی حدود ٩٠ درصد از درامدهای شرکت هستند که در صورت تحقق آن حدود ٧-٨ درصد به سود شرکت افزوده خواهد شد. 

با توجه به مطالب مطرح شده به نظر می رسد شرکت در تحقق بودجه سال جاری با مشکلی مواجه نباشد.

٦٠ درصد از کل سهام شرکت به مدیر عامل و ریئس هیئت مدیره و ٤٠ درصد آن هم به بانک کشاورزی اختصاص دارد. با توجه به اظهارات مدیرعامل و رییس هیئت مدیره مبنی بر حفظ مالکیت ٥١ درصدی، و با توجه به اینکه بانک کشاورزی نیز از مشتریان عمده شرکت می باشد بنابراین به نظر می رسد آسان پرداخت پس از عرضه اولیه فروشنده عمده ای نداشته باشد و از این بابت می تواند برای خریداران جذاب باشد.

از شرکت های رقیب آسان پرداخت که در بورس فعالیت می کنند می توان به کارت اعتباری ایران کیش و تجارت الکترونیک پارسیان اشاره کرد که با P/E حدود ٨ در بازار معامله می شوند و با توجه به سود ١٤٦ تومانی هر سهم برای سال جاری قیمت هایی در محدوده ١٠٠٠ تومان برای عرضه جذاب است.

https://akhbarbank.com/vdcb55ba.rhbzzpiuur.html
تازه ترین اخبار