۰
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۴
يك سوال جدي از بانك مركزي

چرا موسسات مالي كه مجوز ندارند همچنان تبليغ مي كنند و شعب مي زنند؟

علي طالب زاده: بانك مركزي همچنان روزه سكوت درباره عملكرد برخي از موسسات مالي و اعتباري در شرف تاسيس كه بدون توجه به مقررات اين بانك تبليغ و شعب داير مي كنند گرفته است.اگر موسسات كوثر و كارسازان و غيره مجوز نهايي نگرفته اند چرا بايد تبليغ و شعب داير كنند؟
چرا موسسات مالي كه مجوز ندارند همچنان تبليغ مي كنند و شعب مي زنند؟
به گزارش پايگاه خبري اخبار بانك، چند وقتي است كه بحث موسسات مالي و اعتباري در شرف تاسيس و نحوه فعاليت آنها در كانون توجه قرار گرفته است.اين موسسات از سال 89 سعي كرده اند در بحث توديع وثيقه، هيات مديره بانكي، عدم ايجاد شعبات جديد تا زمان اخذ نهايي مجوز و رعايت سود بانكي همراه با بانك مركزي باشند.
اما در اين بين چند موسسه پا را فراتر از مقررات بانك مركزي (حداقل در ظاهر) گذاشته اند.در اين نوشتار به رفتار بانك مركزي و برخي از اين موسسات در شرف تاسيس نگاهي مي كنيم.

موسسه مالي و اعتباري عسكريه:
اين موسسه جزو معدود تعاوني هاي اعتباري است كه با وجود نداشتن هيات مديره داراي سابقه بانكي به سرعت توانست مجوز موسسه مالي را اخذ و در كمترين زمان ممكن وارد فرابورس شود.البته نماد اين موسسه چندين ماه است كه در فرابورس متوقف شده و دلايل آن روشن نيست.
اين موسسه در همين زمان كه به اصطلاح توانسته مجوز دار شود نرخ سود بالاي 20 درصد به سپرده گذاران مي دهد و روش مشكوك به لحاظ شرعي و قانوني وام سپرده خواه را در سطح گسترده در شعبات خود پياده مي كند.معلوم نيست با اين حجم از تناقضات و تخلفات چرا بانك مركزي زحمت يك نظارت را به خود نمي دهد؟همچنين مشخص نشده كه اين موسسه چگونه توانست بدون هيات مديره بانكي وارد شبكه بانكي و فرابورس شود.

موسسه كوثر:
رفتار اين موسسه نيز در نوع خود كم نظير است.موسسه مالي و اعتباري كوثر كه جزو موسسات در شرف تاسيس است بدون اينكه مجوز نهايي خود را كسب كند(لااقل در رسانه ها چيزي درباره مجوز اين موسسه منتشر نشده است) به راحتي شعبات خود را تاسيس و جالب تر اينكه برخي شعبات نيز فعال شده اند!
نكته جالب تر پرداخت سود روز شمار 20 درصد در شعبه هاي تازه تاسيس اين موسسه در شرف تاسيس است.هنوز براي فعالان و رسانه ها روشن نشده كه اگر اين موسسه در شرف تاسيس است و مجوز نهايي را اخذ نكرده چگونه مي تواند شعبه داير و در رسانه ملي تبليغ كند؟

موسسه كارسازن آينده:
اين موسسه نيز سعي داشته چراغ خاموش حركت كرده و به دور از حواشي فعلي به كار خود بپردازد.در سايت اين موسسه نيز نمي توانيد اثري از هيات مديره و مدير عامل پيدا كنيد.فعلا اسامي هيات مديره و مدير عامل از سوي اين موسسه مخفي نگه داشته شده تا به احتمال فراوان از بررسي هاي رسانه ها در امان بماند.اين موسسه كه به ظن خودشان بر روي پاي لرزان خودشان ايستاده اند تنها در تهران حدود 30 شعبه فعال دارد!

موسسه فردوسي:
اين موسسه به مانند ديگر موسسات در شرف تاسيس براي اينكه نظر مثبت مردم را جلب كند به اطلاعيه گذشته بانك مركزي درباره 14 موسسه بر روي سايت خود اكتفا كرده است.نكته جال درباره اين موسسه تعداد شعب اين موسسه است كه 280 شعبه را شامل مي شود!تعداد شعب اين موسسه حتي از سه بانك خصوصي كشور نيز بيشتر است.هيات مديره اين موسسه نيز معلوم نيست چه كساني هستند.البته باز هم جاي شكر است كه مدير عامل پيشنهادي اين موسسه دكتر بنار داراي دكتري اقتصاد از دانشگاه علامه و از فعالان شبكه بانكي است.

موسسه ريحانه گستر مشيز:
 اين موسسه به گفته خود در سال ۱۳۷۳ با هدف مشارکت در زمینه های اجتماعی – فرهنگی – آموزشی – درمانی- مالی و اعتباری و گسترش فعالیت های عام المنفعه تأسیس شد. 
اما اين موسسه نيز با وجود عدم نهايي شدن مجوز فعاليت خود از بانك مركزي به مانند كوثر تبليغات تلويزيوني دارد كه برخلاف نظر بانك مركزي است.اين در حالي است كه بانك هاي چون گردشگري توان تبليغات در رسانه ملي را ندارند اما كوثر، مشيز،كارسازان و صالحين به راحتي در رسانه ملي تبليغ مي كنند.

موسسه اعتماد ايرانيان:
اين موسسه نيز هنوز بلاتكليف است و معلوم نيست چه سرنوشتي از سوي بانك مركزي برايش رقم خواهد خورد.انطور كه از اخبار حكايت دارد فعلا بانك مركزي با درخواست موسسه شدن و حتي ادغام اعتماد ايرانيان موافقت نكرده است.چندين ماه هم است كه حساب هاي اعتماد ايرانيان در بانكها بلوكه شده و بيم آن مي رود با ادامه وضع فعلي درگيري در شعبات اين موسسه در كشور رخ دهد.چرا كه صبر سپرده گذاران كم كم در حال تمام شدن است.
اين موضوع نشان از عدم شفافيت عملكرد بانك مركزي در برخورد با موسسات و بانكها دارد.وقتي يك موسسه مي تواند حدود 300 شعبه داشته باشد و يا يك موسسه ديگر به راحتي شعبه داير كند آن هم در سالي كه بانك مركزي مجوز توسعه شعب را نداده است.
اما در موضوع نرخ سود بايد قبول داشت كه هزينه ورود پول به بانكهاي خصوصي و موسسات مالي بسيار گران تر از بانكهاي دولتي و نيمه دولتي است.از سوي ديگر بانكها و موسسات معتقدند كه با تورم 22 درصد نمي توان سودي كمتر از اين نرخ پرداخت يا دريافت كرد.


 
https://akhbarbank.com/vdcb.9bfurhb05iupr.html
تازه ترین اخبار