۰
۵
چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۱
سخنان جالب تهرانفر پس ار رفتن و تمام شدن مجلس نهم:

گاهی ناچار بودیم بانک‌ها را به مسیر خطرناک مالی وارد کنیم

حمید تهرانفر که اخیرا از معاونت نظارت بانک مرکزی رفته است از دخالت‌ها بر این حوزه انتقاد کرد و گفت که گاهی درخواست و فشار نمایندگان مجلس موجب می‌شد که بانکها را به زور در مسیری که سلامت مالی آنها را به خطر می انداخت، قرار دهیم.
گاهی ناچار بودیم بانک‌ها را به مسیر خطرناک مالی وارد کنیم

به گزارش اخبار بانک، تهرانفر امروز در حاشیه همایش سالانه پولی و ارزی در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا زمانی که از بانک مرکزی خارج شدید، کاری بود که باید انجام می‌شد اما نتوانستید اجرایی کنید؟ اظهار کرد: حوزه نظارت بسیار گسترده است و همواره تاکید داشته‌ام که هدف از نظارت در بانک مرکزی در کشور ما تعریف شده نیست و مبهم است.

وی گفت: متاسفانه دخالت‌ها و فشارها به ویژه از بیرون در حدی است که هر کسی به اندازه‌ای که زور دارد، نظارت بانک مرکزی را به سمت خود می‌کشاند در حالی که این حوزه نباید تحت تاثیر چنین مسایلی قرار داشته باشد.

معاون سابق نظارت بانک مرکزی در این باره به درخواست‌های مجلس و نمایندگان اشاره کرد و گفت: گاهی مجلس از ما چیز‌هایی درخواست می‌کرد که هیچ ارتباطی با اصول بانکداری نداشت و آنچه که می‌خواستند بیشتر به بانک‌ها صدمه می‌زد، اما ما هم به عنوان مقام ناظر مجبور بودیم که از آن دفاع کنیم. در حالی که فلسفه نظارت بانک مرکزی داشتن بانک‌های سالم و تقویت آنهاست.

 

وی ادامه داد: چنین رفتاری به عنوان یک نقیصه بزرگ به شمار می‌رود، چرا که در مقابل درخواست‌های غیرمتعارف ما به عنوان مسوول نظارت برای اجرایی شدن آنها باید بانک‌ها را به ضرب و زور در مسیری که سلامتی مالی آنها را به خطر می‌انداخت وارد می‌کردیم که این یکی از اشکالات بزرگ در حوزه نظارت بوده و با اصل موضوع تناقض دارد.

 

تهرانفر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این‌که بیمه مرکزی سامانه نظارتی را در چند سال گذشته تعریف کرده که هر اتفاقی در کوچک‌ترین نمایندگی بیمه را رصد می‌کند، اما چرا بانک مرکزی به چنین سیستمی مجهز نمی‌شود، توضیح داد: مگر می‌شود بانک مرکزی اطلاعات و ریز جزییات 21 هزار شعبه را رصد کند، پس نقش مدیران عامل بانک‌ها و شعب آنها چیست؟ پس اعضای هیات مدیره چه می‌کنند و برای چه حقوق می‌گیرند؟

 

معاون سابق نظارت بانک مرکزی ادامه داد: اشکال همین‌جاست که تعریف درستی از نظارت بانک مرکزی وجود ندارد، چرا که در این حوزه نباید نظارت شعبه انجام شود. این در حالی است که گاهی در جلساتی شرکت می‌کنیم که به ما گلایه می‌کنند که چرا در فلان روستا و در فلان شعبه یک کارمند تخلف کرده است در حالی که اصلا چنین توقعی از نظارت بانک مرکزی نباید وجود داشته باشد و این مسائل باید در سطح بانک‌ها و شعب رسیدگی شود.

 

وی یادآور شد: نظارت بر بانک‌ها نظارت عالیه و حمایت از سپرده‌گذاران است. این مدیران عامل هستند که باید مسوولیت مدیریت و جزئیات شعب برعهده داشته باشند.

https://akhbarbank.com/vdcawiny.49nea15kk4.html
مشاهده نظر مخاطبان
بازنشسته بانکی
United States
جاناسخن از دل ما گویی انچه راکه امروز ما شاهدیم حاکی از دخالت بی حد ومرز عوامل غیر بانکی در تمام حوزرههای فعالیتی و مدیریتی و نظارتی بانکها هستند تا جایی که غالب منابع بانکی را انها مدیریت میکنند و این مجلس است که تصمیم میگیرد سپرده مردم که نزد بانکها بعنوان امانت وجود دارد چطوری و به کی واگذار شود
شما ناچار بودید مردم چه گناهی ددارند
ایا ناچار بودید 15 سال سکوت کنید و بعد از 15 سال با موسسات به قول خودتان غیر مجاز (چون مردم بیچاره که نمی دانستند یک موسسه شیک وبزرگ وسط شهر غیر مجازه) برخورد کنید و سپرده ودارائی و حتی سلامتی جسم وروح مردم رو به خطر بیندازید
اقا تکلیف من مالباخته ثامن الحجج چه میشود پس؟
محمد
باز هم مردانگی به خرج دادی این رو گفتی ولی بدان با نگفتن وگفتن بعضی حرفها مردم رابیچاره بدبخت کردی اقای تهرانفر برو ایشالله دعا ونفرین مردم پشت سرت است اخبار بانک ممنون
فکر کردی نفرین براش مهمه؟
تازه ترین اخبار