۰
اخبار بانک: درحالی ترکیب جدید هیات مدیره کانون کارگزاران بورس امروز مشخص می شود که برخی کارگزاران درباره حال و آینده کانون و بایدهای آن اظهار نظر کردند.
نظر کارگزاران درباره حال و آینده کانون مهم بازار سرمایه و بایدهای جدید

به گزارش پایگاه خبری اخبار بانک، ششمین مجمع کانون کارگزاران بورس بعدازظهر امروز برای انتخاب هیئت مدیره برگزار می شود تا با رای کارگزاران ، 7 عضو جدید برای دو سال آینده انتخاب شوند.

در این میان درحالی 24 شرکت کارگزاری نامزد حضور در ترکیب هیات مدیره این نهاد مهم بازارسرمایه شده اند که ماهنامه بورس امروز در گزارشی ، نظرات برخی کارگزاران درباره حال و آینده کانون و بایدهای آن را اعلام کردند.

در حال حاضر مصطفی حقیقی مهمانداری از کارگزاری آبان، فردین آقابزرگی از کارگزاری بانک آینده، عبدالله عینی از کارگزاری نو اندیشان بازار سرمایه، ملک محمد یحیائیان از کارگزاری بازار سهام، صادق عجمی از کارگزاری آرمون بورس، شهریار شهمیری از کارگزاری سهم آشنا و علی محمودی از کارگزاری بورس ابراز در ترکیب فعلی این هیات مدیره قرار داشتند.


کانون به بالغ رسید باید عهده دار فعالیت های بزرگتر شود

رضا علوی مدیرعامل کارگزاری توسعه بانک صادرات

کانون کارگزاران در چند سال اخیر به عنوان یک نهاد خود انتظام، با گرفتاری ها و مشکلات بسیاری رو به رو بوده است. براین اساس به نظر می رسد در حال حاضر باید این نهاد بال و پر بیشتری بگیرد. اعتقاد داریم کانون کارگزاران به مرحله ای از بلوغ رسیده که باید گام های بزرگتری را بردارد تا منجر به کاهش ریسک و توسعه بازار سرمایه شود. چرا که تاکنون کانون کارگزاران وارد حوزه های این چنینی نشده و بیشتر در مباحث آموزشی عمل کرده است.

در حال حاضر تعامل بین سازمان بورس و کانون کارگزاران بسیار کمرنگ است و بایستی طی اقداماتی، این رابطه گسترده تر و پررنگ تر شود. کانون کارگزاران تاکنون بیشتر در حاشیه قرار داشته است. زمان بلوغ این کانون فرا رسیده و باید فعالیت های بزرگتری را بر عهده گیرد.

از جمله این فعالیت ها می توان به بررسی صلاحیت های افراد و مدیریت حرفه ای آن اشاره کرد؛ همچنین باید کانون در برخی از  مصوبات سازمان بورس قرار گیرد. درحال حاضر وظیفه کانون کارگزاران جذب سرمایه گذار برای بازار سرمایه نیست. در واقع با توسعه فعالیت های کانون است که ریسک سرمایه گذاری کاهش و موجبات جذب سرمایه گذار فراهم خواهد شد.

نیاز به یک استراتژی و دفاع از حقوق صنفی

محمد کفاش پنجه شاهی مدیر عامل کارگزاری خبرگان سهام

در حال حاضر صنعت کارگزاری نیاز به یک استراتژی مناسب دارد که به واسطه آن جایگاه صنعت کارگزاری در اقتصاد کشور و بازار سرمایه ارتقاء یافته و دیده شود.

دفاع از حقوق صنفی می تواند منجر به افزایش اتحاد بین همکاران و همگرا کردن منافع کل صنعت شود. از سوی دیگر با تعریف ابزارها و خدمات جدید، ورود به بازارهای تازه و اصلاح دستور العمل تخفیفات می توان منجر به افزایش درآمد کل صنعت شد.   


حذف محدودیت ها

بهنام چاوشی مدیرعامل کارگزاری فیروزه آسیا

با حضور فعال در جلسات و کمیته های تخصصی فعال در کانون، باید محدودیت های تعیین شده برای فعالان در کارگزاری هایی که کارآیی لازم را ندارند، پیگیری شود.

همچنین با حضور فعال درعرصه بین المللی و با انجام مطالعات تطبیقی از تجربیات بین المللی بهره برد و به راهکارهای لازم برای رشد و توسعه این صنعت دست یافت. اما درخصوص قوانین و مقررات داخلی باید گفت با اصلاح مقررات موجود می توان اجرای دستورالعمل های مربوط به صنعت را تسهیل کرد.  

چه کسانی باید وارد هیات مدیره شوند

حسین خزلی خرازی مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی

با توجه به انتخابات پیش روی کانون کارگزاران، افرادی باید مورد انتخاب قرار گیرند که در کار و کسب کارگزاری سرآمد و افتخار از و با دوری از تخلفات و بعضا جرائم، بتوانند الگویی برای صنعت باشند. این انتخاب باید بر مبنای سابقه، تجربه، آبرو و احترامی نزد مقامات بورس باشد تا نزد این مراکز بتوانند برنامه ها و اهداف کانون را به سرانجام رسانند.

در این میان باید از انتخاب شرکتهای کارگزاری ضعیف، بی نام و نشان که سالهاست شرکتشان نیمه تعطیل و ضعیف است، شرکت هایی که به رغم حضورشان در صنعت توسعه ای نداشتند و کسانی که در صنعت هستند ولی هیچ جایگاهی در صنعت ندارند، پرهیز کرد. افرادی که ثروتهای آنچنانی را در سالهای کوتاه مدت به دست آورده اند از شجاعت و صراحت لازم برای دفاع از صنعت برخوردار نیست. درک عمق تحولات صنایع و کسب و کارها از جمله مساله ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

افرادی که به مدت 20 سال صرفا بر یک حرف پافشاری می کنند، نمی توانند صنعت واسطه گری مالی را با تحولات سنگین تکنولوژیکی همراه سازند. چرا که صنعت و بازارهای مالی با سرعت عجیبی در حال تغییر و توسعه است. بر این اساس اعضای شورای کانون و خود کانون باید سردرمدار این توسعه و تحول باشند.

تجربه حقیر از یک سال تلاش برای تاسیس کانون، دو سال عضویت در شورای کانون، دو سال دبیر کلی کانون و 4 سال حضور در هیات مدیره بورس کالا، حاکی از آنست که این سمتها فقط و فقط حوصله، صبوری، وقت گذاشتن و انگیزه های ملی می خواهد. بر این اساس نباید به کسانی که برای مطرح کردن شخص خود می خواهند این زحمات را تحمل کنند و منافع کوتاه مدت خود و صنعت را در اولویت منافع دراز مدت و ملی قرار می دهند، رای داد. بلکه باید افرادی مورد توجه قرار گیرند که نیازی به مشهور شدن نداشته باشند و قبلا این نام و شهرت را کسب کرده باشند.

وظایف کانون

حمیدرضا مهرآور مدیر عامل کارگزاری بانک سامان

از دید کمک و حمایت به بازار سرمایه در چند سال گذشته، کانون کارگزاران شیب بسیار تندی را داشته و کمک بسزایی در شناساندن بازار سرمایه به مردم جامعه داشته است؛ همچنین توانسته به سهامداران در زمینه های مختلف برای رفع مشکلاتشان کمک کند.

طی سال های گذشته پیرو تعاملات کانون کارگزاران با سازمان بورس، کانون نقش بسیار کلیدی در پیشبرد اهداف بازار سرمایه داشته باشد. با توجه به فعالیت کانون کارگزاران و اعضای آن، به نظر می رسد آنچه که در بازار سرمایه مغفول مانده شناخت بازار است. بطوری که هنوز بازار سرمایه آنطور که باید و شاید به افراد جامعه شناخته نشده است.

لذا کانون کارگزاران باید تلاش کند با کمک سازمان های ذیربط در زمینه ارتقای آموزش به فعالین بازار سرمایه و افزایش آگاهی جامعه گام های موثری بردارد. در هر مقطعی بازار سرمایه با مسائل مختلفی رو به رو است و مسئله کنونی بازار، جذب سرمایه گذار است که کانون کارگزاران باید با رایزنی های مختلفی با مقامات عالی رتبه اقتصادی و سازمان به طراحی ابزارهای جدید بپردازد و این ابزارها را به فعالین معرفی کند. این وظایف شاید به طور مستقیم از وظایف کانون نباشد اما مطمئنا به طور غیرمستقیم جزء وظایف اقتصادی تمام نهادهای مالی به حساب می آید.

نقش آفرینی در توسعه بازار بدهی

محمد مهدی بحرالعلوم مدیرعامل کارگزاری بانک مسکن

وقت آن رسیده که برنامه ریزی عملیاتی بیشتری برای ارتقای جایگاه صنعت کارگزاری در بازار سرمایه صورت گیرد. به ویژه با توجه به ورود ابزارهای جدید مالی در بازار بدهی، صنعت کارگزاری باید به نقش آفرینی در توسعه بازار بدهی بپردازد.

از سوی دیگر با توجه به ریسک های عملیاتی حاکم بر صنعت کارگزاری، می توان مذاکراتی را با نهادهای بیمه گر آغاز کرد تا به منظور کاهش ریسک های مترتب بر شرکت های کارگزاری، بیمه نامه های جدیدی برای این صنعت طراحی شود. از سوی دیگر برخی از فعالیت ها شرکت های کارگزاری و تامین سرمایه ها را با تضاد منافع مواجه ساخته است لذا با تولید خطوط کسب و کار در شرکت های کارگزاری، می توان به مدیریت تضاد منافع صنعت با این نهادهای مالی پرداخت. همچنین می توان با برنامه ریزی های مناسب و بهتری نظارتهای موازی بر کارگزاران را مدیریت کرد.  

ماده 57 قانون اجرا شود

علی محمودی مدیرعامل کارگزاری ابراز

ماده 57 قانون بازار سرمایه در خصوص اموال و دارایی های سازمان کارگزاران بورس های موجود باید در بازار سرمایه به خوبی به اجراء گذاشته شود به ویژه با توجه به تضییح حقوقی مالی و حرفه ای همکاران در گذشته باید موارد غیر قانونی انجام شده، حذف شود. در واقع حفظ منافع حرفه ای اعضا در گرو اجرای دقیق تر وظایف مندرج در اساسنامه کانون کارگزاران است.

همچنین باید موارد اجرا نشده از ماده 59 قانون بازرا اوراق بهادار مبنی بر تصویب مقررات اجرایی، سازمانی و تشکیلات مناسب اجرای قانون بازار سرمایه با تشکیل و بکارگیری کارگروه های ذیربط پیگیری شود.

https://akhbarbank.com/vdca6uny.49nom15kk4.html
تازه ترین اخبار