۰
۱
يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۳
گزارشي از تحولات ابلاغ كاهش نرخ سود بانكي

مردم پولهايشان را از بانكها خارج نكردند

بيش از دو هفته از ابلاغ كاهش توافقي نرخ سود بانكي براي سپرده ها توسط بانكهاي دولتي و خصوصي مي گذرد و مشاهدات و پرس و جو از شعب بانكها نشان دهنده ماندگاري سپرده هاي قديمي و تمايل سپرده گذاران جديد براي افتتاح سپرده يكساله در بانكها است.
مردم پولهايشان را از بانكها خارج نكردند
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري اخبار بانك، اكثر شعب بانكها از ثبات در سپرده گذاري خود مي گويند و مدعي اند كه اضافه كردن بند مهم عدم عطف ابلاغيه جديد به سپرده هاي قديم اعتماد،ماندگاري سپرده ها را تثبيت كرده است.بسياري از سپرده گذاران نيز مي گويند ترجيح مي دهند پولشان در بانكها بماند تا اينكه در بازارهايي چون بورس با ريسك همراه شود. 

مشاهدات ميداني ما از چندين شعب بانكهاي دولتي و خصوصي حكايت از جابجايي پول ها در چند روز نخست ابلاغيه كاهش نرخ سود دارد.اين جابجايي هم بيشتر در حوزه ورود پول ها از موسسات و بانكهاي خصوصي كوچك به بانكهاي بزرگ بوده است. 

اما پس از گذشت بيش از دو هفته از ابلاغ نرخ هاي جديد ورق برگشته و مردم با اطمينان بيشتر سپرده هاي خود را در بانكها و موسسات نگهداري مي كنند. 

رئيس يكي از شعب بانك دولتي در اين باره مي گويد:اكثر سپرده گذاران براي دريافت سود بيشتر از نيمه دوم سال ۹۲ تا فرودرين ماه اقدام به سپرده گذاري كرده اند و بانكها نيز با نرخ هاي خوبي كه پرداخت مي كنند،كمتر سپرده گذاري پيدا مي شود كه دست به سپرده خود بزند. 

وي ادامه مي دهد:در روزهاي اول كه ابلاغيه صادر شده بود بسياري نگران كاهش نرخ سود خود براي سپرده گذاري قديميشان بودند ولي به دليل تبصره موجود در ابلاغيه كه نرخ سود سپرده هاي قديمي كاهش نخواهد يافت،اين نگراني كاملا برطرف شده است. 

وي مي گويد:به جرات مي توانم بگويم كه مردم همچنان به سپرده گذاري در بانكها اعتقاد دارند و حتي با كاهش نرخ سود جديد هم،بسياري مايلند سپرده يكساله در بانك داشته باشند. 

يكي از روساي شعب بانك خصوصي هم در اين باره مي گويد:اكثر مردم كه قصد سپرده گذاري در بانكها با نرخ هاي بالا را داشتند تا اسفند ماه ۹۲ اين كار را كرده اند و بنابراين شاهد تغيير جديدي در تركيب سپرده ها نبوده ايم. 

يكي از مشتريان بانك نيز با بيان اينكه نرخ تورم و ريسك بالاي بازارهاي ديگر اجازه سرمايه گذاري غير از بانك را نمي دهد به جوان گفت:بانك مركزي بايد شرايط تورم و ريسك بازارها را با دقت بيشتري بسنجد،نمي توان مردم را به زور در بازارهاي خطرناكي چون بورس و سكه و دلار روانه كرد. 

صلاحي يكي ديگر از مشتريان بانك خصوصي نيز با بيان اينكه بسياري از مردم با سپرده گذاري در بانكها كمك زندگي خود را تامين مي كنند مي گويد:من خودم با سپرده ۵۰ ميليون توماني ام خرج دانشگاه پسرم و بخشي از زندگي ام را تامين مي كنم و حداقل براي اين سپرده برنامه ريزي يكساله كرده ام.بنابراين كاهش اين نرخ سود به شدت بر زندگي من و ساير افرادي چون من تاثير منفي خواهد داشت. 

وي ادامه مي دهد:نرخ سود بانكي بالا شايد براي دولت بد باشد اما براي خيلي از جهات مثبت است.وقتي نرخ سود بالا باشد نرخ كرايه خانه كمتر مي شود و صاحبخانه پول رهن را به كرايه ترجيح مي دهد. 

يكي از روساي شعب موسسات اعتباري هم مي گويد:بانك مركزي بايد براي نرخ سود بانكهاي دولتي،خصوصي و موسسات اعتباري تفاوت قائل مي شد.بانكهاي دولتي به سرمايه رايگان دولتي و مردمي وابسته اند و بانكهاي خصوصي نيز مي توانند در زمان كمبود اعتبار از بانك مركزي خط اعتباري دريافت كنند،اما موسسات اعتباري تنها به سپرده هاي مردم و سرمايه سهامداران بزرگ خود تكيه دارند. 

وي تاكيد مي كند كه موسسات اعتباري بايد چند درصد سود بيشتر به مردم بپردازند تا آورده بيشتري داشته باشند.نبايد فراموش كرد كه سپرده هاي جذب شده همين موسسات اعتباري كه برخي آنها را دشمن بانكها مي دانند در خود بانكهاي دولتي و خصوصي سپرده گذاري شده و بانكها از آن بهره مي برند. 

با اين تفاسير و گذشت بيش از دو هفته مشاهدات خبرنگار ما حاكي از ثبات در تصميم گيري مردم است و بسياري ترجيح مي دهند نرخ سود كوتاه مدت خود را تبديل به بلند مدت كنند تا سود بيشتري دريافت كنند.عدم رونق بورس در اين چند روز نشان ديگري است كه مردم همچنان به شبكه بانكي اعتماد بيشتري دارند چراكه در شرايط تورمي سود مطمئن گرفتن از بانكها براي مردم بهتر از بازي با ريسك در ساير بازارهاست.از سوي ديگر سپرده گذاران زيادي با سپرده گذاري در بانكها بخشي از هزينه هاي زندگي خود را تامين مي كنند. 

خوب است دولت با سپرده هاي كلان مردم در بانكها در توليد بهره بگيرد به جاي اينكه سپرده ها را از بانكها فراري دهد.

https://akhbarbank.com/vdca6mnu.49new15kk4.html
مشاهده نظر مخاطبان
علیرضا گرزین کارمند موسسه
کاملا درسته
چرا باید موسسات با بانک ها یک نرخ و بدن ولی در ارائه خدمات بانک ها بیشتر از موسسات دستشان باز باشد؟
چرا نباید با برابری نرخ ها موسسات به شبکه شتاب متصل گردند؟
چرا همین بانک های خصوصی که زمانی موسسه بودن موسسات رو بچشم دیگری می بینند؟
جز اینکه که موسسات اورده های مردم و در بانک ها سپرده می گذارند؟
و خیلی چرا های دیگر که باید کارشناسی بشه و جواب داده بشن
تازه ترین اخبار