۰
حدود ۱۷ ماه از استعفای دسته جمعی و پرحاشیه در صندوق توسعه ملی و رفتن هیات عامل گذشت. مدیرعامل جایگزین هم ماندگاریش دوام نیاورد و با استعفایی که از مدت‌ها پیش بحث آن مطرح بود صندوق ارزی را ترک کرد.
شهیدزاده جانشین دوست‌حسینی در صندوق توسعه ملی شد
به گزارش اخبار بانک، احمد دوست حسینی، گزینه‌ای بود که در سال گذشته بعد از مطرح شدن نام‌های متفاوت، سرانجام از سوی هیات امنای صندوق توسعه ملی به عنوان رئیس هیات عامل صندوق انتخاب شد. وی که از مرداد  ۱۳۹۵ به صندوق آمده بود حالا جای خود را به مدیر عامل بانک کشاورزی داده است.

جریان آمدن دوست حسینی به صندوق توسعه ملی به دنبال یک برکناری دسته جمعی که البته از آن به استعفای دسته جمعی یاد می‌شود، شکل گرفت. وقتی در اوایل سال قبل ماجرای فیش‌های حقوقی مطرح شد، در کنار رسانه‌ای شدن فیش حقوقی برخی مدیران عامل بانک‌ها، انتشار فیش حقوقی ۵۰ میلیون تومانی صفدر حسینی-رئیس وقت هیات عامل صندوق توسعه ملی- و حواشی خاصی که به همراه داشت، در نهایت موجب شد تا در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی در یک استعفای دسته جمعی اعضای پنج نفره هیات عامل به طور کامل کناره‌گیری کنند. بر این اساس در تیرماه ۱۳۹۵، مسعود مزینی، سید محمد سعید نوری نایینی، محمدرضا شجاع‌الدینی و محمدقاسم حسینی به عنوان اعضای هیات عامل به همراه صفدرحسینی از صندوق کنار رفتند.

بعد از این برکناری حدود یک ماه صندوق بدون هیات عامل در شرایطی متفاوت اداره شد. در این مدت نام‌ افرادی با سوابق مدیریتی در سطح کلان برای ورود به صندوق توسعه ملی مطرح بود. طهماسب مظاهری (رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در دولت گذشته)، مسعود نیلی (مشاور ارشد اقتصادی رئیس جمهوری)، محمدعلی نجفی (مشاور رئیس جمهور و رئیس اسبق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی)، حمیدرضا برادران شرکا (معاون پیشین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی)، محمد فروزنده (رئیس پیشین بنیاد مستضعفان و عضو فعلی مصلحت نظام)، محمد ستاری‌فر (رئیس اسبق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی) و حتی قضاوی (معاون فعلی بانک و بیمه وزارت اقتصاد) از جمله گزینه‌هایی بودند که در مورد آنها گمانه‌زنی شد، اما هیچ‌ یک در نهایت به صندوق نرفتند و احمد  دوست حسینی بود که با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مهندسی برق و سابقه فعالیت در شورای رقابت، قائم مقامی وزارت صنعت و دبیرکلی اتاق تهران به صندوق توسعه ملی رفت.

اما در ماه‌های گذشته دوباره بحث‌ها و خبرهایی درباره استعفای دوست حسینی و حتی جایگزین های احتمالی وی مطرح شد که نام‌های بزرگی در بین آنها دیده می‌شد، ولی هیچ‌گاه این موضوع به طور رسمی تائید نشد؛ تا اینکه در هفته جاری هیات امنای صندوق توسعه ملی تصمیم به انتخاب رئیس جدید گرفت و این بار مدیر عامل یکی از بانک‌ها را به صندوق آورد. مرتضی شهیدی‌فر که در دولت یازدهم مدیرعامل بانک کشاورزی شده بود، اکنون رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی به عنوان محلی برای ذخیره ارزی شده است.

به گزارش ایسنا، اعضای هیات امنای صندوق توسعه ملی را رئیس جمهوری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برخی وزرای اقتصادی و رئیس اتاق بازرگانی و تعاون، نمایندگانی از کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه و دادستان کل کشور تشکیل می‌دهند و ریاست آن بر عهده رئیس جمهوری است. هیات امنا که در سال قبل و در جریان انتخاب اعضای هیات عامل چهار نفر را انتخاب و نفر پنجم تاکنون نامشخص بود، گیلان پور را به عنوان پنجمین عضو هیات عامل انتخاب کردند. بر این اساس اکنون اعضای پنج نفره هیات عامل صندوق توسعه ملی را شهیدزاده (رئیس هیات عامل)، تیموری، صالح، ساعدی و گیلان‌پور تشکیل می‌دهند.

بعد از تغییر اعضای هیات عامل در هیات امنای صندوق توسعه ملی، صبح امروز -سه‌شنبه- جلسه تودیع و معارفه رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی برگزار شد.

در این مراسم که روز سه شنبه 26 دی ماه در محل صندوق توسعه ملی  برگزار شد، دکتر نوبخت در سخنانی ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات دوست حسینی، دکتر شهیدزاده را شخصیتی ممتاز،محترم صاحب دانش و دانایی و تجربه در نظام بانکی کشور توصیف کرد.
 
وی با بیان اینکه امانتداری،صداقت، قانون گرایی و گره گشایی از اصول اساسی فعالیت در صندوق توسعه ملی است ،عملکرد دکتر شهیدزاده را در گره گشایی مشکلات بخش کشاورزی به ویژه در اجرای تبصره 35 قانون بودجه سال 95 که با ظرافت ودقت از همه امتیازهای قانونی برای رفع مشکلات مردم به ویژه کشاورزان استفاده شد مثبت ارزیابی کرد.
 
رئیس سازمان برنامه وبودجه کشور با تأکید بر رعایت قوانین و مقررات و گره گشایی مشکلات  مردم ابراز امیدواری کرد: مشابه  اقدامی که در بخش کشاورزی کشاورزی شد منابع صندوق توسعه ملی با نگرشی توسعه گرایانه در بخش صنعت و خدمات نیز صرف شود.
 
بر اساس این گزارش، دکتر مرتضی شهیدزاده رئیس جدید صندوق توسعه ملی نیز در سخنان خود با قدردانی از اعتماد دکتر روحانی رئیس جمهور محترم کشور، به شرایط منطقه ای واقتصادی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود:ما به عنوان سربازان جهاد اقتصادی ضمن رعایت اهداف واصول اقتصادی برای سربلندی کشور و مردم خدمت خواهیم کرد.
 
وی صندوق توسعه ملی را امانتی برزگ و متعلق به مردم و نسل های آینده دانست و اظهارداشت : منابع این صندوق، در اجرای پروژه های اقتصادی به دولت کمک می کند .
 
دکتر شهیدزاده ابراز امیدواری کرد: به عنوان  سرباز عرصه جهاد اقتصادی با استفاده از ظرفیت های صندوق توسعه ملی ، در راه توسعه کشور و بالندگی دولت تدبیر و امید از هیچ کوششی فروگذار نباشد.

 
https://akhbarbank.com/vdchk-nm.23nq-dftt2.html
تازه ترین اخبار